Makeup (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2015-04-28
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Crispin Ekström, Emilie (form) / Ohlsson, Daniel (foto)
Dimensioner
265 x 200 x 20 mm
Vikt
850 g
ISBN
9789174244267

Makeup

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2015-04-28
214 kr
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Måla fram, inte över

Makeup är full av proffsiga knep och tips, alltifrån olika sminkningar och oumbärliga verktyg och produkter till hur du vårdar ansiktet, kroppen, händer och fötter.

Det som visas på bild i magasin och reklam fungerar inte i verkligheten, utan ska bara ses som inspiration. Det är alltså inget man ska jämföra sig med. För Mia Högfeldt är det viktigt att makeupen framhäver och stärker dig som person, att den boostar ditt självförtroende. Många tror att när utseendet förändras och man blir äldre så behöver man använda mer smink för att dölja eventuella fina linjer eller rynkor, medan Mia är av motsatt uppfattning. Att täcka ansiktet med ett tjockt lager smink ger i stället ett översminkat och livlöst intryck.

I boken får du lära dig hur du hittar fram till just din hudtyp och hur du efter den vetskapen kan välja rätt ton på underlagskräm, puder och rouge. Men också hur du lägger makeup på ögon, bryn och läppar och väljer konsistens och färg efter vad som passar just dig. Du får också tips på hur du kan ha nytta av tekniken shading för att med hjälp av sminket smalna av din näsa eller haka.

Med steg för steg-bilder och beskrivande texter får du lära dig att göra en rad olika sminkningar. Upptäck hur en naturlig sminkning till vardags kan göra stor skillnad, trots att den knappt syns. Och hur du kan ta ut svängarna när det är fest utan att känna dig spacklad. Välj en sotad sminkning till lördagens fest, en fräsch sommarlook på semestern eller en 60-talssminkning med eyeliner för det lilla extra.

Mia tar också upp hur viktigt det är att regelbundet rensa necessären på gammalt smink. Smink är en färskvara och kan ge hudproblem - eller ännu värre hälsoproblem - om det används för länge. Lika viktigt är det att välja bra verktyg för att möjliggöra det allra bästa resultatet.

Äntligen en svensk makeupbok med en massa inspirerande och instruktiva bilder på kvinnor i alla åldrar!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Makeup. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Besviken
    Ann Kjellgren, 7 september 2015

    Boken tillför inte mycket nytt om man tidigare har läst andra make up böcker. För mig var boken en besvikelse.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Makeup