Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2017-05-16
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Wilsson, Eva (form)
Illustratör/Fotograf
Nadia Nörbom
SAB
Qcaa
ISBN
9789174246612

Vildvuxet : Mat och huskurer från naturen

Inbunden, Svenska, 2017-05-16
216 kr
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Naturens skafferi väntar på dig!

Ta den erfarna örtkännaren Lisen Sundgren i hand och plocka korgen full med naturliga delikatesser. Njut sedan av din skörd i spännande maträtter och hälsobringande huskurer.

Vildvuxet hjälper dig att hitta till naturens alla användbara växter och frön. Till blommor och blad som gör gott för hela kroppen.
Visste du till exempel att du kan äta brännässlans frön? De små vitaminbomberna kan du strö över salladen som ett nyttigt crunch. Eller att ett par grabbnävar ljusgröna granskott blir ett uppiggande tillbehör på matbordet? Kanske vill du göra ett blommigt badsalt? Klart på ett kick, och helt underbart att ha i badet en mörk decemberkväll, när livsandarna behöver det lilla extra.

Med Vildvuxet i handen lär du dig att skörda på ett för framtiden hållbart sätt, och hur du tar hand om din skörd så att den bevarar smak och kvalitet. Bokens uppslagsdel ger dig gedigen kunskap om de 80 bästa växterna för naturnära matlagning och stärkt hälsa: var de växer, när de ska skördas och hur de smakar. I boken finns också uppgifter om växternas näringsinnehåll och de bästa matrecepten och huskurerna. Varje växt illustreras med hänförande vackra och detaljerade akvarellmålningar så att det blir lätt att plocka rätt.

Gör som allt fler toppkrogar runtom i världen och plocka ur naturens skafferi, för vildvuxet är bra för själen och gott på tallriken!
Visa hela texten

Fler böcker av författarna

Bloggat om Vildvuxet : Mat och huskurer från naturen