Föda utan rädsla (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
196
Utgivningsdatum
2009-08-04
Förlag
Bonnier Existens
Medarbetare
Hancock, Eva-Jo (form)
Dimensioner
188 x 155 x 16 mm
Vikt
360 g
SAB
Vgab
ISBN
9789174270037

Föda utan rädsla

(53 röster)  |  Läs 12 recensioner
Inbunden, Svenska, 2009-08-04
277 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Allt fler kvinnor upplever en stark rädsla inför sin förlossning. Samtidigt är den svenska förlossningsvården säkrare än någonsin för både mor och barn.

Susanna Heli har arbetat med att ge födande kvinnor kraft och stöd under hundratals förlossningar. Här har hon valt ut sina fyra mest effektiva verktyg som hjälper dig att undvika stress och rädsla. Med andning, avspänning, rösten och tankens kraft leds du bort från rädsla och mot trygghet och kraft. Verktygen är enkla och kan användas under födandets alla skeden. De gör förlossningen till en stärkande och positiv upplevelse både för den födande kvinnan och för hennes partner.

Föda utan rädsla passar dig oavsett om du är förstföderska eller omföderska, om du väljer att ha bedövning eller föda helt utan smärtlindring, om du är mycket rädd eller bara vill vara förberedd.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Föda utan rädsla
 2. +
 3. Att föda : en barnmorskas tankar, råd och erfarenheter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att föda : en barnmorskas tankar, råd och erfar... av Gudrun Abascal (pocket).

Köp båda 2 för 331 kr

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av Föda utan rädsla. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Underbar
  Boknörden, 14 april 2016

  En ärlig och rak bok om det som händer kring förlossningen. Mycket tänkvärt och jag upplevde en lugn styrka inför min förlossning.

  Man leds verkligen bort från rädsla! Rekommenderas varmt till dig som väntar barn...

 2. Obligatorisk för alla gravida kvinnor
  Marlene S, 3 april 2016

  Bästa boken för dig som ska föda!
  Jag läste mitt exemplar en vecka innan andra barnet föddes- och vilket lugn och vilken styrka det gav mig.
  Efter akutsnitt med första trodde jag nästan inte att jag skulle kunna föda vaginalt, men det gick!
  Tack Susanna Heli

 3. Kanon, lättläst!
  Malin Anita Annerhall, 25 augusti 2015

  Väldigt lättläst. Känner igen mkt utav teorierna som Coping och medveten närvaro sedan tidigare. Lite mkt fokus på rädsla som jag inte riktigt känner igen mig i. Mer nervositet men såklart bra för alla som känner rädsla. Grym inledning. Gillar att det är partnerfokus och konkreta övningar.

 4. lättläst och hjälpsam
  PI (Stockholm), 9 juni 2015

  Den här boken hjälpte verkligen mig att rikta tankarna åt rätt håll inför förlossningen och bygga upp styrka och egna verkltyg.

 5. Jättebra!
  Angelica, 21 augusti 2014

  Fantastiskt bra bok. Önskar jag läst denna och verkligen använt det som står vid min första förlossning. Mycket bra instruktioner till hur man får ut mesta möjliga av sin partner också. Lättläst, konkret och mycket användbart!

 6. Föda utan rädsla
  Sara, 28 januari 2014

  Den här boken serverar på ett rakt sätt (bra för oss som inte riktigt fixar för mycket flum) fakta vad som faktiskt sker i kroppen under en förlossning. Tar upp olika orsaker till rädsla och ger "knep" för hur man kan minska sin rädsla genom både praktiska moment och teoretiska tankemoment.
  Att läsa den här boken ger en känsla av att man i allra högsta grad kan påverka sin egen förlossningsupplevelse både innan, under och efter.
  Den hjälpte mig att få en liten känsla av kontroll när... Läs hela recensionen

 7. Kan varmt rekommendera denna bok - jag känner mig...
  Hanna Kristin Lindén, 22 december 2013

  Kan varmt rekommendera denna bok - jag känner mig lugn, trygg och förberedd inför förlossningen! Ett plus till att boken även riktar sig till stödpersonen!:)

 8. Tydliga redskap och bra beskrivningar av hur man...
  Angelica , 21 augusti 2013

  Tydliga redskap och bra beskrivningar av hur man använder dom i olika situationer. Bra blandning av övningar, peppande text och historier ur verkligheten.

 9. Fantastisk bok som hjälpte mig enormt inför och vid...
  Sara Malmer, 3 juni 2013

  Fantastisk bok som hjälpte mig enormt inför och vid min andra förlossning. Jag har rekommenderat den till alla mina gravida vänner och alla har känt att de haft stor hjälp av den.

 10. Mycket bra handledning i födandet och många tips på...
  Annette, 29 maj 2013

  Mycket bra handledning i födandet och många tips på hur man själv kan underlätta värkarbetet. Boken tar också upp hur mannen/ partnern kan underlätta förlossningen och därmed stärka hans roll som stödperson.

 11. Under min 3:e graviditet oroade jag mig mycket för...
  Miss Sophie, 16 maj 2013

  Under min 3:e graviditet oroade jag mig mycket för förlossningen efter 2 jobbiga tidigare förlossningar. Jag sökte information om smärta och hittade denna bok. När jag läste den föll allt på plats. I boken fick jag konkreta förberedande verktyg för att hantera min rädsla och våga lita på min kropp och inte minst verktyg att använda under förlossningen. Den är lättläst, tydlig, positiv och vacker och det finns också ett särskilt kapitel för ev partner som är med. Jag fick en fantastisk 3:e för... Läs hela recensionen

 12. Oumbärlig
  Mamma-Karin, 3 januari 2010

  10 dagar innan mitt andra barns födelse fick jag hem den här boken som jag plöjde igenom och tack vare den blev min andra förlossning helt fantastisk. Jag gjorde det mesta hemma arbetet hemma och var bara på förlossningen i 30 min. Där fanns flera konkreta tips i boken som jag hade stor hjälp av under hela förloppet. Helt fantastiskt!

Visa alla 12 recensioner

Fler böcker av Susanna Heli

 • Confident Birth

  Susanna Heli

  Women have an innate ability to give birth, a knowledge that has been acquired through thousands of years of evolution. Yet all too often fear and stress can get in the way and block the natural process of childbirth. In this inspiring new book, S...

Bloggat om Föda utan rädsla