Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
311
Utgivningsdatum
2011-04-07
Förlag
Bonnier Pocket
Medarbetare
Wohlfahrt, Elsa (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
160 g
SAB
Dg
ISBN
9789174291902

En liten bok om ondska

(9 röster)
Pocket, Svenska, 2011-04-07
51 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"... en svindlande resa i ondskans arkipelag ..." SvD

Finns godhet? Finns ondska? Finns det i så fall onda och goda människor eller enbart onda och goda handlingar? Ann Heberlein undersöker och ifrågasätter våra föreställningar om ondskan. Hur ska man kunna förstå personer som Anders Eklund, Marc Dutroux och Josef Fritzl som fullt medvetande begått avskyvärda handlingar mot barn? Hur ska man se på barnen som själva blir förövare: Harris och Klebold från Columbine High eller Mary Bell? Hur var den institutionaliserade ondskan vi mötte i Abu Ghraib, det forna Jugoslavien eller Förintelsen överhuvudtaget möjlig? Och vad är det med männen egentligen? Varför begås de flesta onda handlingar av män?

Många frågor. Men Ann Heberlein hjälper oss också att formulera några av svaren. Hon menar att ondskan inte alls är obegriplig. Den är inte heller ett eget väsen. Snarare har den sitt ursprung i ojämlikhet och utsatthet och den hämtar näring ur människors rädsla och maktlöshet. Det enda obegripliga är vår ovilja att göra mer för att stoppa den.

"... en stor bok om ondska ..." Göteborgs-Posten

"... folkbildning när den är som bäst ..." Borås Tidning

"Ann Heberlein har än en gång skrivit en mycket viktig bok. Hon ställer de frågor som vi andra av feghet, lättja och brist på civilkurage ofta försöker smita undan ifrån." DN

"Heberlein manövrerar skickligt och intelligent läsaren genom dessa både avskräckande och märkligt lockande landskap. Språket är enkelt utan att bli torftigt, och det uppriktiga sökandet efter svar håller undan de förenklingar som så ofta anmäler sig då vi talar om ondska." SvD
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En liten bok om ondska
  2. +
  3. Tystnad : finn din inre stillhet i en värld full av brus

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tystnad : finn din inre stillhet i en värld ful... av Thich Nhat Hanh (kartonnage).

Köp båda 2 för 163 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om En liten bok om ondska