Snövit ska dö (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Bodenstein & Kirchhoff (del 4)
Antal sidor
435
Utgivningsdatum
2016-04-22
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Christine Bredenkamp
Originaltitel
Schneewittchen muss sterben
Medarbetare
bürosüd° (form)
Dimensioner
185 x 115 x 30 mm
Vikt
237 g
SAB
Hce
ISBN
9789174295399

Snövit ska dö

(30 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket, Svenska, 2016-04-22
51 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
En grå och regnig novemberdag finner några byggarbetare skelettet efter en ung flicka på den gamla övergivna militärflygplatsen utanför Frankfurt. Kort därefter blir en kvinna nedknuffad från en gångbro vid motorvägen inte långt därifrån. Kriminalpoliserna Pia Kirchhoff och Oliver von Bodenstein upptäcker snart att spåren efter de båda händelserna pekar åt samma håll, och deras efterforskningar leder till det förflutna. Mer än tio år tidigare försvann två tonårsflickor, Laura och Stefanie, i den pittoreska lilla byn Altenhain. Trots bristen på säkra bevis pekades Stefanies tjugoårige pojkvän Tobias ut som förövare och dömdes till fängelse. Nu är han ute och har återvänt till sitt barndomshem. Där möts han av bybornas fientlighet och misstänksamma blickar - och kanske mer än så. Kvinnan som knuffades från bron visar sig nämligen ha en koppling till Tobias. Pia Kirchhoff och Oliver von Bodenstein försöker bringa klarhet i överfallet, men hindras av en mur av tystnad. När ännu en flicka försvinner i Altenheim börjar en häxjakt i byn.
"En omtumlande och oemotståndlig berättelse där läsaren får anstränga sig för att hänga med. Tempot i boken är högt och kasten fram och tillbaka tvära. Nele Neuhaus bjuder på en nervkittlande deckare och visar att hon är en skicklig berättare som lyckas fånga läsaren. Det här inte en bok man lägger i från sig i första taget."
Nerikes Allehanda
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Snövit ska dö
 2. +
 3. Burflickan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Burflickan av Peter Stjernström (pocket).

Köp båda 2 för 106 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Snövit ska dö. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven deckare
  Mats Pettersson, 30 november 2016

  Detta är en av de bästa och mest välskrivna deckare jag läst. Språkligt flyter historien från pärm till pärm, och även om handlingen är omfattande så blir det aldrig rörigt. Händelseförloppet är svårt att förutsäga, och läsaren bjuds hela tiden på nya överraskningar. Förhoppningsvis kommer fler av Nele Neuhaus böcker att översattas till svenska.

 2. Bra bok
  Barbro Lundin, 13 september 2016

  Mycket läsvärd, spännande och lätt att hänga med i mycket bra alltså riktigt läsvärd, kan lätt rekommenderas till andra som är lässugna.

 3. Otroligt välskriven och spännande!
  M , 28 augusti 2016

  SÅ bra bok! Spännande genom hela boken och jag är avundsjuk på de som inte än har läst den! Neuhaus skriver med en precision och detaljrikedom som gör att hela boken blomstrar och aldrig stannar av i sin spänning. Inget lämnas åt slumpen och det är så väl genomtänkt. Ser fram emot att fler böcker av Nele Neuhaus översätts till svenska. Annars läser jag dem snart på tyska! För så läsvärd var boken. En deckare utöver det vanliga!

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Snövit ska dö