Evig eld (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Axberg och Jensen (del 6)
Antal sidor
355
Utgivningsdatum
2011-05-16
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Dimensioner
215 x 140 x 30 mm
Vikt
621 g
SAB
Hc
ISBN
9789174610345

Evig eld

(14 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden, Svenska, 2011-05-16

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Kirurgöverläkaren Ola Karlgren blir en sen höstkväll kallblodigt nedskjuten utanför akutmottagningen på Sundsvalls sjukhus. Läkaren Erik Jensen är först på plats och försöker rädda kollegans liv. Det enda spår han ser av mördaren är den silvergrå kombi som lämnar platsen i ilfart. Kriminalkommissarie Johan Axberg och hans kollegor misstänker att motivet antingen är svartsjuka, på grund av offrets ökända otrohetsaffärer, eller att det är kopplat till Karlgrens engagemang i det lokala läkemedelsbolaget Global Medical Careness, som enligt ryktet säljer medicin med cancerframkallande biverkningar till u-länder. Samtidigt härjar en pyroman i Sundsvall. Större och större bränder anläggs och det är bara en tidsfråga innan någon kommer till skada. En förbryllande detalj är att pyromanen vid varje brand lämnar efter sig en metallbricka med ett inristat namn och nummer. En komplicerad utredning tar sin början, där spåren pekar både mot Sydafrika och mot Sundsvalls stadsbrand 1888. Evig eld är den sjätte romanen i Jonas Moströms serie om Johan Axberg, Sofia Waltin och de andra kriminalpoliserna i Sundsvall. JONAS MOSTRÖM är författare och läkare. Han debuterade 2004 med thrillern Dödens pendel. Uppföljaren Svart cirkel kom år 2006 och blev hans stora genombrott med över 50 000 sålda exemplar. 2010 utkom han med den kritikerrosade boken Mirakelmannen. Mirakelmannen har alla ingredienser som en bra deckare behöver. En bok man inte släpper i första taget []
Anita Näsberg, Länstidningen Östersund Det är en omsorgsfullt skriven, klassisk pusseldeckare och det bästa jag läst av Sundsvallsbon.
Joakim Westlund, Hudiksvalls Tidning Jonas Moströms femte deckare i Sundsvallsmiljö ger vad vi både kan kräva och förvänta oss av en bok: den ska både underhålla, ge spänning och redovisa tempen på det samhälle vi lever i.
Kjell-Ove Cederqvist, Dagbladet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Evig eld. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra och spännande
  mcm, 14 april 2012

  Som alltid skriver Moström fantastiskt. Spännande och lättläst. Läste boken på ca 2 veckor.

 2. Evig eld
  mormorm.blogg.se, 9 juni 2011

  Som jag väntat och längat efter denna sjätte bok av Jonas Moström.
  Slängde mig över den när den kom ut,
  och sträckläste den!
  Har i min blogg gett alla Moströms böcker högsta betyg,
  denna bok är inget undantag.
  Tror till och med det är den allra bästa!

 3. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 27 maj 2011

  Det här är den sjätte boken i Jonas Moströms serie om kriminalpolisen Johan Axberg i Sundsvall.

  Jag har läst alla dom tidigare fem böckerna och tycker att dom är mycket bra.

  Och den här sjätte boken var precis lika bra som dom fem tidigare. Jag gillar Jonas Moströms sätt att skriva, och jag tycker om huvudpersonernas karaktärer, och även övriga medverkandes karaktärer, i boken. Intressant är det också när det mesta rör sig runt sjukhus och sjukvård.

  Så jag kan ve... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Evig eld