Stryparen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Axberg och Jensen (del 7)
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2012-04-30
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Beckston, Carl-André (form)
Dimensioner
215 x 143 x 25 mm
Vikt
400 g
SAB
Hc
ISBN
9789174610703

Stryparen

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Svenska, 2012-04-30
Natten mot Lucia drar den värsta snöstormen i mannaminne in över Sundsvall. Sjukhuset snöar igen och blir under tre dygn helt isolerat från omvärlden. Då börjar någon, till synes slumpvis, att strypa både personal och patienter, på vitt skilda ställen på sjukhuset. Varje offer är dessutom knivskuret i pannan - ett lodrätt snitt från hårfästet ner till näsroten.
Läkaren Erik Jensen har nattjour och tar tillsammans med kriminalkommissarie Johan Axberg, som är på barnakuten med sin gamla kärlek Carolina och hennes nyfödde son Alfred, upp jakten på mördaren.
Frågan är var de ska börja leta? Vad har mördaren för motiv, finns det någon koppling mellan offren och varför sker morden på så olika platser?
Utredningen kompliceras av att en dödlig influensa börjar härja innanför de kompakta tegelväggarna. Det finns ingenstans att fly och panik utbryter. Och det är bara en tidsfråga innan stryparen slår till igen ...

Stryparen är den sjunde romanen i Jonas Moströms framgångsrika serie om läkaren Erik Jensen och kriminalkommissarie Johan Axberg.

JONAS MOSTRÖM är författare och läkare. Han debuterade 2004 med thrillern Dödens pendel. Uppföljaren Svart cirkel kom år 2006 och blev hans genombrott med över 50 000 sålda exemplar. Sedan dess har Moström även nått framgångar med böckerna Rymd utan stjärnor, Mirakelmannen och Evig eld.

Pressröster om Evig eld:

"Jonas Moström har byggt upp ännu en spännande historia i Sundsvallsmiljö, dessutom i vanlig ordning med ett raffinerat slut. Frågan är väl bara när någon fattar tycke och ser till att det blir film av hans ypperliga berättarkonst."

"Det är bra driv i handlingen, god spänning, bra dialog och väl tecknade miljöbilder från Sundsvall."
Kjell-Ove Cederqvist, Dagbladet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Stryparen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Gillar verkligen Jonas Moströms böcker. De har allt,...
  Bokslukare, 23 april 2013

  Gillar verkligen Jonas Moströms böcker. De har allt, och som Sundsvallsbo är det trevligt att kunna känna igen sig i miljöerna.

 2. Betyg: 4 av 5
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 11 maj 2012

  Det här är den sjunde boken i Jonas Moströms serie om kriminalpolisen Johan Axberg och hans vän, läkaren Erik Jensen, i Sundsvall.

  Jag har läst alla dom tidigare sex böckerna och tycker att dom är mycket bra.

  Och den här sjunde boken var precis lika bra som dom sex tidigare. Jag gillar Jonas Moströms sätt att skriva, och jag tycker om huvudpersonernas karaktärer, och även övriga medverkandes karaktärer, i boken. Intressant är det också när det mesta rör sig runt sjukhus oc... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Stryparen