Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
166
Utgivningsdatum
2012-10-15
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Hanson, Kerstin (form)
Dimensioner
178 x 110 x 10 mm
Vikt
96 g
SAB
Hc.017
ISBN
9789175031170

Avig Maria

(37 röster)  |  Läs 9 recensioner
Pocket, Svenska, 2012-10-15
48 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Efterlängtad ny bok efter framgångssagan Dyngkåt och hur helig som helst

"Den här boken heter Avig Maria. Morsan. Madonnan. Horan. Kvinnan. Människan. Går genom fulrum och finrum. Ibland naken, ibland jävligt påklädd. Den heliga Marian med tröjan ut och in som smygröker i fönstret när ungarna somnat, som vänder på strumpan så ingen på det viktiga mötet ska se att det gått maskor. Som går in i väggen och försöker ta för sig lite av luften i ett rum fullt av roliga män."

Mia Skäringers förra bok Dyngkåt och hur helig som helst blev en stor framgång som hittills sålts i över 200 000 exemplar. Avig Maria är en ny samling av hennes bästa texter: krönikor från tidskriften Yourlife och delar ur bloggen. Roliga och sorgliga, alltid berörande. Med sin unika mix av humor och allvar, ärlighet och mod, har Mia hittat sin egen nisch.

"Fuck det intellektuella. Här handlar det om känslor. Om det rangliga lilla livet, både när det skaver och i ögonblicken av lycka med barnen, mamma eller vännerna. ... Alla som slukade förra boken vet precis vilka smärtsamma igenkänningsskratt som väntar." Betyg 5 Tara

"Ärligt och utelämnande skriver hon om det allra mest smärtsamma, om övergrepp, skamkänslor och separationer, och hon gör det så att läsandet blir en slags sadomasochistisk njutning. För Skäringer är inte bara en av Sveriges bästa komiker - hon är även en av landets bästa stilister." LevaPS!

"Mia Skäringer bjuder på såväl humor som allvar i sitt berättande. Hon har något att säga oss alla." Dagbladet Sundsvall

" ... hon är äkta. Hon är briljant. Hon är modig." Nya Kristinehamns-Posten

"Mia Skäringer berättar om ett liv hon försöker bemästra och kontrollera, precis som vem som helst. Det är ärligt, rörande och saknar varje ambition att föregå med gott, amatörpsykologiskt exempel."
Borås Tidning

"Fuck det intellektuella. Här handlar det om känslor. Om det rangliga lilla livet, både när det skaver och i ögonblicken av lycka med barnen, mamma eller vännerna. ... Alla som slukade förra boken vet precis vilka smärtsamma igenkänningsskratt som väntar." Betyg 5
Tara

"Insikten som ges är att livet är både fint och fult, tungt och lätt. ... Kanske kan man säga att detta är en självhjälpsbok utan att vara en självhjälpsbok. Med sitt uppriktiga och stundtals hänsynslösa språk tar Mia Skäringer bort all sentimentalitet och beskäftighet som hör till den genren. ... En del berättelser bjuder på komik och underhållning. Ändå läser jag avsnitten med alla sinnen på helspänn och ibland med en emotionell spark rakt i magen. Det är så här man tar sig genom och ur en kris med bibehållen och växande självaktning. En välskriven blandning av humor och allvar. Läs och lär!"
Östgöta Correspondenten

" ... Skäringer är inte bara tokrolig - hon utstrålar även en livsvisdom som många andra bara kan drömma om. ... Jag sträckläser. ... Medan jag läser Skäringers reflektioner om dåtid och nutid samt om hennes avklädda beskrivningar av känslor och upplevelser inbillar jag mig nästan att jag känner henne som person. Det gör jag givetvis inte, men jag tackar å det varmaste för smygtitten in i hennes verklighet. Det var en läsning som inbringade värme och en välbehövlig styrkeinjektion i en vardag där kalendern är lite för fullsmäckad. Jag blev berörd. Så mycket mer finns inte att tillägga."
Nerikes Allehanda

"Trots allvaret är skrattet nära. Normer om kön, sexualitet och föräldraskap synliggörs med Skäringers karakteristiska stil."
VLT

"Ärligt och utelämnande skriver hon om det allra mest smärtsamma, om övergrepp, skamkänslor och separationer, och hon gör det så att läsandet blir en slags sadomasochistisk njutning. För Skä
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Avig Maria
 2. +
 3. Brev till min dotter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Brev till min dotter av Elcim Yilmaz, Katarina Mazetti, Nabila Abdul Fattah, Carolina Neurath, Katerina Janouch (inbunden).

Köp båda 2 för 242 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Avig Maria. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Så många bra tankar! Trots min högre ålder får jag...
  EIM, 24 september 2013

  Så många bra tankar! Trots min högre ålder får jag många insikter. Jag läste boken och upptäckte att man måste våga vara mänsklig, vi kan inte alltid överprestera i våra jobb eller relationer. Att göra så gott man kan duger bra bara känslorna finns. Språket tilltalar mig.

 2. Början av boken fick mig att skratta för mig själv...
  eva spångberg, 20 september 2013

  Början av boken fick mig att skratta för mig själv medan jag läste sedan kom allvaret in mer och mer och det var mycket som fick en att tänka efter.

 3. Innehållet i boken är bra men samtidigt tycker jag att...
  al, 23 augusti 2013

  Innehållet i boken är bra men samtidigt tycker jag att det är lite svårt att hänga med i texten då hon har en speciell stil i språket.

 4. Enkelt språk, ibland kanske väl enkelt. Tilltalas nog...
  Lena, 22 augusti 2013

  Enkelt språk, ibland kanske väl enkelt. Tilltalas nog av läsare mer som också sett Mia på TV eller live. Väldigt lättläst.

 5. Lättläst, men hon är absolut inte någon författare som...

  Lättläst, men hon är absolut inte någon författare som jag kommer att läsa mera av. Många läsare känner säkert igen sig. Igenkänningsfaktorn är ganska stor. Läste den mest av nyfikenhet, men handlingen var ganska ointressant!

 6. Lättläst, rolig och Skäringerskt motsägelsefull....
  Filijox, 12 maj 2013

  Lättläst, rolig och Skäringerskt motsägelsefull. Skrattar högt och igenkännande flera gånger åt episoder som målande beskrivs. Det hjälper att ha en läggning åt ironisk humor.

 7. Det här är i mitt tycke en läsvärd bok. Den innehåller...
  Tvåbarnsmamma, 26 april 2013

  Det här är i mitt tycke en läsvärd bok. Den innehåller mycket som är tankeväckande och så är skribenten en så härlig person så man vill veta lite mer om henne. Hon skriver ledigt och roligt men som sagt finns det en hel del allvar också i episoderna. Det som drar ner betyget är svordomarna. Allt hon skriver hade funkat minst lika bra utan alla kraftuttryck. Det blev lite "pubertalt" i mitt tycke och så känns det som boken kunde ha redigerats lite till. Det är bara en känsla jag fick men det k... Läs hela recensionen

 8. Mia Skäringer betraktar sin egen värld och gör...
  Svårflirtad, 16 april 2013

  Mia Skäringer betraktar sin egen värld och gör omvärldsbetraktelser på ett alldeles underbart sätt! Mia visar på stor intelligens och är kvick i sina kommentarer och har en skarp blick.

  Hon sätter igång tankeprocesser som spinner vidare i ditt huvud när du lagt ihop boken och även om Mia skriver så man ibland skrattar högt (så medresenärer på tåget undrar vad du skrattar åt!) så är det mycket tragik som hon briljant sätter fingret på. Allt för att vi alla ska känna igen oss och inte... Läs hela recensionen

 9. Avig Maria
  Bokälskaren, 12 december 2012

  Avig Maria är en alldeles underbar samling texter; utdrag från Mia Skäringers blogg, väl utvalda krönikor och andra små texter, som tillsammans bildar en helt fantastisk samling, som på pricken fångar vad det innebär att vara ung kvinna i Sverige idag, eller i alla fall vad det innebär för mig och många andra, som inte känner sig sådär säkra och tuffa alla gånger, utan ganska rangliga, för att använda ett av Skäringers uttryck som är sådär klockrent.

  Skäringer läser själv upp boken... Läs hela recensionen

Visa alla 9 recensioner

Bloggat om Avig Maria