Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Fredrik Broman (del 7)
Antal sidor
395
Utgivningsdatum
2015-01-15
Upplaga
1
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Stoltze, Peter (form)
Dimensioner
178 x 110 x 24 mm
Vikt
217 g
SAB
Hc
ISBN
9789175033983

Män ur mörkret

(72 röster)
Pocket, Svenska, 2015-01-15
51 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Sista delen i Håkan Östlundhs hyllade deckarserie!

I sjunde och avslutande delen i serien om Gotlandspolisen Fredrik Broman visar Håkan Östlundh än en gång att han är en av Sveriges bästa deckarförfattare.

En solig fredag i maj tar Finkalks informationschef Michael Nordborg årets premiärdopp i poolen. När han klättrar upp ur vattnet gömmer sig någon i skuggorna inne i huset. Tre dagar senare kommer hans fru hem från en weekendresa och hittar honom död i en av däckstolarna - bunden och torterad. Ett dygn senare upptäcks en politiker mördad i sin lägenhet i Visby. Hon har skrivit en debattartikel där hon uttalade sitt stöd för Finkalks omstridda kalkbrott på norra Gotland.

För de anhöriga till offren är det givet att mördaren finns bland den grupp militanta aktivister som försökt sätta stopp för den nya kalktäkten. Fredrik Broman och hans kollegor är inte lika säkra. Gärningsmannen tycks ha planerat morden in i minsta detalj. Det finns varken fingeravtryck, DNA eller andra användbara spår på brottsplatserna. De söker en mördare som har en nästan övernaturlig förmåga att överlista sina förföljare.

När ytterligare en av de välbärgade villaägarna i området strax norr om Visby dödas ökar trycket från både anhöriga, press och polisledning. Gärningsmannen måste hittas.

Fredrik Broman, tillförordnad chef för våldsenheten, står mitt bland flyttkartongerna när det första larmet kommer. När hans pappa blir allvarligt sjuk riskerar situationen att bli övermäktig. Allt fler signaler tyder på att Fredriks egen hälsa vacklar. Signaler han ignorerar. Till slut hotar jakten på den hänsynslösa mördaren att kosta honom livet.
"Redan i första kapitlet lyckas han få mina nerver att rista till och de fortsätter att vara spända som fiolsträngar till den dramatiska upplösningen. Det här är en mycket skickligt uppbyggd och välskriven kriminalroman." Ingalill Mosander, Aftonbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Män ur mörkret
  2. +
  3. Laglöst land

De som köpt den här boken har ofta också köpt Laglöst land av Håkan Östlundh (pocket).

Köp båda 2 för 102 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Män ur mörkret