Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
376
Utgivningsdatum
2015-04-15
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
178 x 110 x 24 mm
Vikt
208 g
SAB
Hc
ISBN
9789175034416

Ett liv för lite

(2 röster)
Pocket, Svenska, 2015-04-15
51 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Kritikerhyllad familjesaga

För sin hyllade debut Bara någon av straffa nominerades Kristofer Ahlström till Borås Tidnings debutantpris. Nu återkommer han med en vindlande familjesaga som utspelar sig från 1950-talet fram till millennieskiftet. En berättelse med magiska inslag om ett samhälle som är kallt för den som inte passar in.

Caroline och David växer upp på Södermalm, med ett särskilt band mellan sig. Syster och bror, två hjärtan som slår i takt, fyra öron som lyssnar. Tillsammans upptäcker de sin del av staden, skapar sig en värld långt från det som är svårt och obegripligt.

Men världens sorger kryper allt närmare David, och han ser det som sin uppgift att bekämpa alla orättvisor, att rädda människorna. Till slut kan inte Caroline skydda honom från hans tankar och infall, från en likgiltig och oförstående omgivning. När han glider in i psykisk sjukdom och hon samtidigt vill börja en ny tillvaro klipps bandet. Under många år lever de parallella liv, men så sker något som åter för dem samman.

"Man kan inte sluta läsa. Stämningar och dialoger återges med ett genomskinligt skimrande språk. Du får ett stycke liv i dina händer. Här finns en angelägenhet man sällan stöter på i ung svensk prosa." Dagens Nyheter
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ett liv för lite
  2. +
  3. De polyglotta älskarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt De polyglotta älskarna av Lina Wolff (pocket).

Köp båda 2 för 106 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Ett liv för lite