STHLM DELETE (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Teddy & Emelie (del 2)
Antal sidor
485
Utgivningsdatum
2016-05-12
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Lindén, Jonas (form)
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
270 g
SAB
Hc
ISBN
9789175035635
Lapidus i explosiv högform!

På nytt möter vi Emelie och Teddy, det ofrivilliga paret från Jens Lapidus storsäljande Vip-rummet. Hon: nybliven advokat på glassiga byrån. Han: kåkfararen som försöker leva på rätt sida lagen, numera som advokatbyråns fixare och specialutredare. I STHLM DELETE dras de in en härva med djupa förgreningar i Stockholms olika världar, där historien lever i nuet och hotar alla inblandade.

Ett larm går och en väktare blir kallad till ett hus ute på Värmdö.
Där väntar inget vanligt inbrott utan ett lik: en människa som blivit massakrerad.
En ung man påträffas svårt skadad i närheten av brottsplatsen. Han häktas som skäligen misstänkt för mordet. Emelie Jansson åtar sig i hemlighet att vara hans försvarare, trots att hennes arbetsgivare på byrån är emot det.
Vem är den mördade på Värmdö? Och varför leder så många spår till Mats Emanuelsson, mannen som Teddy kidnappade för länge sedan? Medan Emelie i hemlighet börjar nysta i fallet tvingas Teddy konfrontera sitt förflutna, samtidigt som hans vilsne systerson Nikola är på väg att göra om alla hans misstag. Snart är de indragna i ett spel med galet höga insatser som får våldsamma konsekvenser för dem alla.

STHLM DELETE handlar om människor som försöker utplåna sin bakgrund, som gör vad som helst för att ömsa skinn när de satt allt på spel. Den berättar om en värld som raderar chanserna för vissa och ger andra enorma fördelar. Det här är Jens Lapidus i explosiv högform.

"Lapidus i en klass för sig. (...) Lapidus klipper effektivt mellan nu och då, och bygger på sedvanligt och pålitligt vis upp en spänning som gör det svårt att lägga boken ifrån sig. (...) utöver spänningen utmärker sig Lapidus även denna gång genom sitt speedade, nerviga och egensinniga språk. Här är han helt enkelt ohotad. Vad som också fortsätter att imponera är den finkalibrerade inventeringen av radikalt skilda sociala världar, var och en med sitt särpräglade teckensystem av koder, attribut och varumärken. Lapidus har kort sagt lyckats muta in en helt egen nisch i den tätbefolkade svenska deckargenren." Magnus Persson, Svenska Dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. STHLM DELETE
  2. +
  3. VIP-rummet

De som köpt den här boken har ofta också köpt VIP-rummet av Jens Lapidus (pocket).

Köp båda 2 för 108 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av STHLM DELETE. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Raderad pärla
    mats olofsson, 13 december 2016

    Lapidus språk övertygar, tillsammans med hans juridiska djupa kunskaper. Den dynamiska intrigen gör inte saken sämre. Relationen mellan Teddy och Emelie har socioekonomiska undertoner, och det häpnadsväckande slutet borgar för en dramatisk fortsättning.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om STHLM DELETE