Min europeiska familj : de senaste 54 000 åren (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
485
Utgivningsdatum
2017-02-14
Utmärkelser
Augustpriset
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Eva Lindeberg Design (form)
Dimensioner
179 x 110 x 28 mm
Vikt
244 g
SAB
Ueaa
ISBN
9789175036168

Min europeiska familj : de senaste 54 000 åren

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket, Svenska, 2017-02-14
55 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Vinnare av Augustpriset 2015!

Vetenskapsjournalisten Karin Bojs bestämde sig för att släktforska på djupet och låta DNA-trådarna knyta ihop henne själv med forntidens människor. Hon läste studier, intervjuade forskare och reste i ett tiotal länder för att följa spåren bakåt.
Sedan 1980-talet har DNA-tekniken genomgått en enastående utveckling. Den har revolutionerat såväl kriminalteknikers arbete som biologisk och medicinsk forskning, och har på senare år börjat bidra till ny kunskap inom arkeologi och historia. Till och med släktforskande privatpersoner har börjat använda DNA som verktyg. Med hjälp av små variationer i DNA-sekvensen går det numera att hitta kusiner, sysslingar och bryllingar, och även släktingar som levde för mycket länge sedan - under den senaste istiden och ännu längre tillbaka.
Resultatet av Karin Bojs arbete blev en bok om hennes ursprung och hennes familj. Men också om oss andra. Vi är ju släkt. Någonstans, någon gång levde vår senaste gemensamma förmoder och förfader. DNA-trådarna knyter ihop oss alla. Karin Bojs tilldelades Augustpriset 2015 för Min europeiska familj.

"Min europeiska familj är så väl underbyggd att även om den var utskriven på gamla kvitton skulle den vara värd att läsa." Borås Tidning
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Min europeiska familj : de senaste 54 000 åren
 2. +
 3. Anastasia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Anastasia av Vladimir Megré (häftad).

Köp båda 2 för 240 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Min europeiska familj : de senaste 54 000 åren. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Historisk exposé
  Björn Pilström, 2 april 2017

  Om man någonsin undrat varifrån vi kommer, var vår historia och kultur har sitt ursprung och vilka vi egentligen är släkt med, då ska man läsa den här boken! Karin Bojs gör en fantastisk resa genom Europa där hon besöker olika historiska platser, pratar med olika arkeologer och andra forskare om vad deras fynd egentligen visar och beskriver hur Europa befolkats i omgångar, allt detta baserat på modern DNA-teknik. Boken är dessutom ett skolexempel på källkritik i praktiken där Bojs gång på gån... Läs hela recensionen

 2. Innehåll som fängslar mig
  Olle Dahlenborg, 8 mars 2017

  Har ej läst boken ännu, blir troligtvis tidigast efter 1 maj. Innehållet har alltid lockat mig! Kommer att läsa motsvarande bok om Sverige också, men senare.

 3. Russinen i DNA-kakan
  Kenneth Pettersson, 1 mars 2017

  Mycket trovärdig genom alla hänvisningar, men ändå lättläst och eggande tack vare det klara och lättförståeliga språket. Russinen i DNA-kakan!

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Min europeiska familj : de senaste 54 000...