Avskedsfesten (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
298
Utgivningsdatum
2017-06-13
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Lindeberg, Eva (form)
Dimensioner
178 x 110 x 15 mm
Vikt
160 g
SAB
Hc
ISBN
9789175036694

Avskedsfesten

(12 röster)
Pocket, Svenska, 2017-06-13
55 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
"Det är så att vi ska skilja oss."

Anna Fredriksson är en mästare på att skildra verkligheten så som den är. Nu är hon tillbaka med ännu en roman som skrapar på det såriga i våra nära relationer.

Rebecca och hennes man Jacob har fattat beslutet att skilja sig. Det är inget dramatiskt. Passionen har tagit slut och kärleken har ersatts av vänskap. Men när de berättar nyheten för sina bästa vänner på den traditionsenliga, årliga svamphelgen, är det som om en bomb briserar. De har varit gifta i tjugofyra år och ingen har märkt av några problem. Vännerna reagerar oerhört starkt, var och en på sitt sätt, trots att Rebecca uppmanar dem att se på helgen som en spontan avskedsfest av det som varit och samtidigt början på något nytt och spännande. Hon vill visa att en separation inte behöver vara någon katastrof. Självklart ska alla fortsätta umgås, precis som vanligt.

Men efter skilsmässan blir ingenting som Rebecca har tänkt sig. Kontakten med kompisgänget blir allt sämre och Rebecca tvingas inse att som singel är man inte längre välkommen till parmiddagarna.

Avskedsfesten är en roman om att bryta upp från ett långt äktenskap och behöva orientera sig i en okänd värld. Om hur man sakta skapar sig en ny identitet mitt i livet.

"Anna Fredriksson separerade själv för några år sedan, efter ett långt äktenskap. Här har hon öst ur sina personliga erfarenheter, som också blir
väldigt allmängiltiga. Igenkänningsgraden är stark ... Kloka, fina formuleringar om vänner som försvinner och tomhet. Men också om att kunna se ensamhet som eget utrymme. En roman om lättnaden över en lycklig skilsmässa och sorgen över det förlorade. Bra trösteläsning för alla som vill vidare i livet."
Tara

"Anna Fredriksson är en mästare på att skildra människors vardag, i glädje och sorg, så att man känner igen sig. ... Avskedsfesten är underhållning och spänning i ett, med en rejäl dos välkommen realism."
Norran
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Avskedsfesten
  2. +
  3. En syster i mitt hus

De som köpt den här boken har ofta också köpt En syster i mitt hus av Linda Olsson (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Avskedsfesten