Musan (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Språk
Svenska
Antal sidor
1
Utgivningsdatum
2017-07-19
Förlag
Modernista
ISBN
9789177016021

Musan

E-bok, Svenska, 2017-07-19
119 kr
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Den efterlängtade uppföljaren till världssuccén Miniatyrmakaren

»En synnerligen underhållande och spännande roman, samtidigt mångbottnat rik på betydelser.« Betyg 5 av 5 | Inger Littberger Caisou-Rousseau, BTJ

»Musan har en rik palett av idéer och känslor och utforskar på ett suveränt sätt även själva berättandets process.« | The Independent


England, 1967. Odelle Bastien har haft svårt att etablera sig i London sedan hon flyttade från Trinidad fem år tidigare. Men plötsligt har hon erbjudits jobb som sekreterare till den glamourösa galleristen Marjorie Quick.

Genom Marjories vänskap blir Odelle medveten om potential hos sig själv som hon inte trodde fanns. Ändå förblir Marjorie ett mysterium. Och i ännu högre grad när ett stort, försvunnet konstverk - som också det döljer en hemlig berättelse - en dag levereras till galleriet.

Spanien, 1936. Olive Schloss, dotter till en berömd konsthandlare, är en ung kvinna som på allvar börjat utforska sina ambitioner. Till hennes familjs sköra paradis anländer en dag den revolutionäre konstnären Isaac Robles och dennes halvsyster Teresa - med explosiva,
förödande konsekvenser.

Musan är en roman om två kvinnor i olika tider. En mästerlig, uppslukande historia om ambitioner, identitet, kärlek och besatthet.

Musan - uppföljaren till Jessie Burtons debutroman, bästsäljaren Miniatyrmakaren - har redan hyllas av kritiker och läsare världen över.

JESSIE BURTON [född 1982] gjorde enorm succé med sin första roman Miniatyrmakaren, som snabbt blev 2000-talets bäst säljande brittiska debutroman och bara Sverige har sålt i över 50.000 exemplar. Boken väckte jämförelsen med bland annat Donna Tartt och Tracey Chevalier. Jessie Burton är bosatt i sydöstra London.

»Om du läste och älskade Miniatyrmakaren, så måste du läsa Musan. Kärlek, krig, begär, konst - allt finns här.« | Elle
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Musan