Blått (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2017-09-21
Förlag
Modernista
Översättare
Viola Bao
Originaltitel
Bluets
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
SAB
Hce
ISBN
9789177017943

Blått

Inbunden, Svenska, 2017-09-21
165 kr
Förhandsboka gärna! Förväntad leverans under vecka 39 .
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
»Lika elegant som oumbärligt bidrag till den lyriska essäns genre.« | Boston Review

»Maggie Nelson är en av de hetaste författarna i USA just nu, en av de skarpaste och spänstigaste tänkarna i sin generation.« | The Guardian

Maggie Nelson har etablerat sig som en av de absolut hetaste författarna i världen, vilket bekräftades genom den förra året prisbelönta bestsellern Argonauterna.
Blått [Bluets] var hennes genombrottsbok i USA, en hybrid mellan poesi och essä, som år efter år hyllats sedan den utkom [2009]. En lyrisk, filosofisk och inte minst självutlämnande undersökning av lidande, av kärlekens och önskningarnas tillkortakommanden - allt reflekterat genom färgen blå. Färgens historia, dess konnotationer, läror, metaforer, etymologier, betraktade genom den personliga berättelsens prisma, samtidigt som textväven är sprängfull med referenser till klassisk litteratur; Johann Wolfgang Goethe, Ludwig Wittgenstein, Gertrude Stein, Novalis med flera.
Nu utkommer Blått [Bluets] på svenska, i översättning av kritikern och litteraturvetaren Viola Bao.

MAGGIE NELSON är en amerikansk författare, poet och forskare, bosatt i Los Angeles. Förutom Bluets har hon skrivit den prisbelönta Argonauterna [The Argonauts, 2015]; utgiven på Modernista i Karin Lindeqvists översättning, samt böcker som Red Parts: A Memoir och The Art of Cruelty: A Reckoning. Förutom att vara författare undervisar Nelson på CalArts (California Institute of the Arts). Den 26 september kommer Maggie Nelson att medverka på Internationell Författarscen på Kulturhuset i Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Blått
  2. +
  3. Projektet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Projektet av Britt-Marie Mattsson (inbunden).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Blått