Den vita rosen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2017-09-08
Förlag
Modernista
Översättare
Johanne Lykke Holm
Originaltitel
Den hvide rose
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
SAB
Hce.03
ISBN
9789177017967

Den vita rosen

Häftad, Svenska, 2017-09-08
169 kr
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
*Nominerad till Læsernes Bogpris 2017*

*Nominerad till Politikens Litteraturpris 2017*

»Frågorna ges inga svar, och det behövs inte heller när poesin är så stark som den är i Ravns tappning [...] En diktare som gör sig påmind är Edith Södergran.« | Evelina Stenbeck, Norra Skåne


Danska Olga Ravns mästerliga diktverk Den vita rosen består av 160 strofer, på 5 rader vardera, med blanksidor emellan - som stod dikterna i varsin bädd, blommande i monumental isolation. Fram tonar en berättelse om ett kärleksförhållande med en dödssjuk eller kanske till och med död.
Den vita rosen [Den hvide rose] har kallats den både mest rörande och mest intelligenta systemdikten som skrivits i Norden på åratal. Här i svensk översättning av författaren Johanne Lykke Holm.

OLGA RAVN [f. 1986] är en dansk poet, romanförfattare, kritiker och översättare. Hon debuterade 2012 med diktsamlingen Jag äter mig själv som ljung. Flicksinne [Jeg æder mig selv som lyng. Pigesind], 2015 utkom romanen Celestine. Den vita rosen [Den hvide rose] har nominerats både till Politikens Litteraturpris och till det danska litteraturpriset Läsarnas bokpris. Olga Ravn undervisar också på Hekseskolen [Häxskolan], som hon startade 2015 tillsammans med Johanne Lykke Holm, i samarbete med Litterär Gestaltning på Akademin Valand i Göteborg.

»En bok om att genomleva sjukdom, smärta och kärleksförlust, men också en maktdemonstration av Olga Ravns bildrika poetiska språk, som besitter den mest oförlikneliga egenskap att gestalta sinnesupplevelser, till och med de allra mest triviala, så att vi lägger märke till dem på nytt.« | Solveig Daugaard, Information
Visa hela texten

Bloggat om Den vita rosen