Att dansa efter maktens pipa : kultur i politikens tjänst (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
366
Utgivningsdatum
2017-05-15
Upplaga
1
Förlag
Timbro
Medarbetare
Bohman, Beatrice (form)
Dimensioner
215 x 142 x 33 mm
Vikt
549 g
SAB
Mc
ISBN
9789177030676

Att dansa efter maktens pipa : kultur i politikens tjänst

Inbunden, Svenska, 2017-05-15
179 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I Att dansa efter maktens pipa tar Lars Anders Johansson ett stort grepp om den svenska kulturpolitiken. I bokens första del följer vi den kulturpolitiska utvecklingen från 1930-talets sociala ingenjörskonst via 1960- och 70-talens radikalism, 1980-talets postmodernism och 1990-talets mångkulturalism. I den andra delen ges ett teoretiskt perspektiv på de olika begrepp och synsätt som präglat kulturpolitiken. I den tredje delen skisseras tänkbara liberala och konservativa alternativ. Att dansa efter maktens pipa är ovärderlig för den som vill förstå mekanismerna bakom kulturpolitiken, hur den har blivit som den blivit och vad som skulle kunna göras i stället. Med ett förord av Torbjörn Elensky. I bokens första del följer vi den kulturpolitiska utvecklingen från 1930-talets sociala ingenjörskonst via 1960- och 70-talens radikalism, 1980-talets postmodernism och 1990-talets mångkulturalism. I den andra delen ges ett teoretiskt perspektiv på de olika begrepp och synsätt som präglat kulturpolitiken. I den tredje delen skisseras tänkbara liberala och konservativa alternativ.
Att dansa efter maktens pipa är ovärderlig för den som vill förstå mekanismerna bakom kulturpolitiken, hur den har blivit som den blivit och vad som skulle kunna göras i stället.

Med ett förord av Torbjörn Elensky.

Om författaren

Lars Anders Johansson (f. 1981) är journalist, poet och musiker. På Timbro förlag har han tidigare utgivit
Hatets och illviljans kolportörer : Om mediebilden av näringslivets opinionsbildning 1970-2012
(2012) och
Varken bildning eller piano : Vantrivs borgerligheten i kulturen? (red. 2014).

Lars Anders Johansson levererar här en välskriven, översiktlig och mycket kritisk skildring av hela den svenska kulturpolitikens utveckling. Detta är en bok som bör läsas både av dem som står nära författarens åsikter och av dem som står längre ifrån.

Tobias Harding, professor i kulturpolitik och kulturförvaltning vid Högskolan i Sydöst-Norge.

Sällan har kulturpolitik diskuterats med en så vital kombination av humor, syra och bildning. Att dansa efter maktens pipa borde kunna skjuta kulturen rakt in i politikens centrum inför valåret 2018.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att dansa efter maktens pipa : kultur i politikens tjänst
  2. +
  3. Etikett i språk och sätt - konsten att umgås med svenskar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Etikett i språk och sätt - konsten att umgås me... av Thérese Werner (häftad).

Köp båda 2 för 323 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Att dansa efter maktens pipa : kultur i p...