Skåda all världens uselhet : visuell pedagogik och reformism i det sena 1800-talets populärkultur (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2013-05-13
Upplaga
1
Förlag
Gidlunds förlag
Dimensioner
215 x 170 x 16 mm
Vikt
470 g
SAB
K
ISBN
9789178448708

Skåda all världens uselhet : visuell pedagogik och reformism i det sena 1800-talets populärkultur

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2013-05-13
179
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
>>Titta nu in i gluggen ska Ni få se! Hu-u-u-u, så rysligt hemskt! Men Ni kan ändå inte låta bli att titta. Ni stå här öga mot öga med en verklighet, som trots sin gräslighet dock måste fängsla intresset genom sin realism.<< I det sena 1800-talets Sverige gjorde vaxmuseer, resande nöjesetablissemang och andra visuella attraktioner sitt bästa för att hålla vad de lovade: Att visa allt! Men vissa syner, menade kritikerna, var inte lämpliga att ta del av. De riskerade att förvirra och förleda. Även andra röster gjorde sig hörda. Verkligheten var något som alla behövde se, hur karg och fasansfull den än var. I Skåda all världens uselhet diskuteras hur representationer av sociala problem i det sena 1800-talets populärkultur underbyggdes av en visuell pedagogik, genom vilken en specifik observatör formades. Denna observatör var en ansvarstagande medborgare, delaktig i att föra civilisationens utveckling framåt. Anna-Maria Hällgren är konsthistoriker och verksam vid Stockholms universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skåda all världens uselhet : visuell pedagogik och reformism i det sena 1800-talets populärkultur
  2. +
  3. Minnen av kriget

De som köpt den här boken har ofta också köpt Minnen av kriget av Nikolaj Nikulin (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skåda all världens uselhet : visuell pedagogik och reformism i det sena 1800-talets populärkultur. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Boken är en doktorsavhandling som är mycket levande...
    Ann Kuylenstierna, 3 december 2013

    Boken är en doktorsavhandling som är mycket levande skriven. Det är ovanligt för att akademiska texter är mycket kringskurna kring vad de skall innehålla. De ska ju granskas och godkännas för att personen ska få ut sin doktorsgrad. Intressant är också att författaren har koncentrerat sig på populärkulturen, som ju ibland är styvmoderligt behandlad i de "fina salongerna".
    Om man vill veta vad som kunde underhålla och roa 1800-talets stadsbor är boken en god guide.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anna-Maria Hällgren

  • Ekologisk konstvetenskap

    Anna-Maria Hällgren, Dan Karlholm

    Vilken betydelse kan konsten ha mot bakgrund av pågående klimatförändringar? Hur gestaltas människans omvandlingar av jorden, havet och atmosfären i konst och visuell kultur? Här introduceras forskningsfältet ekologisk konstvetenskap i Sverige. Lä...