Vita bergens barn (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
Barnserien (del 3)
Inläsare
Helge Skoog
Utgivningsdatum
2010-05-20
Förlag
Bonnier Audio
Dimensioner
132 x 130 x 30 mm
Vikt
300 g
SAB
Hc
ISBN
9789179538590

Vita bergens barn

CD-bok, Svenska, 2010-05-20
258 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vita bergens barn berättar om människor vi mött i Vävarnas barn och Krigens barn och om deras efterkommande, under Karl Johans och Oscar I:s tid. Det är nästan bortglömda år i Sveriges histroria. Stockholm var en efterbliven stad med 70,000 invånare, som tävlade med Konstantinopel om att vara Europas vackraste och smutsigaste stad.

Men dramatiska händelser saknas inte i det stillastående. Kolerans härjningar är våldsamma, häftiga bränder hotar att lägga halva staden i aska. Och revolutionsrörelserna ute i Europa når också dit och framkallar upprorsungar som ställer huvudstaden på ända och kommer de besuttna att frukta för liv och egendom.

Men framför allt är det människorna och deras anspråkslösa vardag som Per Anders Fogelström så överlägset fångar i sin berättelse. De mycket fattiagas liv på östra Söder, kring Vita bergen och Hammarby sjö står friskt och levande för oss och engagerar oss genom sin värme och humor i allt det myckna som händer Fogelströms människor.

På slutet träffar vi också personer från Mina drömmars stad. På så vis knyts de båda stora romanserierna ihop till en svit med oöverträffad läsning om Stockholm genom 200 år.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vita bergens barn
  2. +
  3. Krigens barn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Krigens barn av Per Anders Fogelström (inbunden).

Köp båda 2 för 360 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Vita bergens barn