Undergångaren (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
181
Utgivningsdatum
2004-06-01
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Jan Erik Bornlid
Dimensioner
185 x 125 x 18 mm
Vikt
281 g
SAB
Hcef.01
ISBN
9789185133024

Undergångaren

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2004-06-01
189 kr
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
I början av femtiotalet deltar tre lovande pianister i en kurs under Vladimir Horowitz' ledning vid Mozarteum i Salzburg. En av dem heter Glenn Gould, de andra två är österrikare. Goulds framförande av Bachs Goldbergvariationer slår dem med häpnad. En av österrikarna är Undergångarens berättare. På ett värdshus närmare tre decennier senare ältar han i sitt huvud de tres vidare öden och främst den talangfulles möte med den geniale.

Thomas Bernhard (1931-1989) var kanske 70- och 80-talens mest betydande tyskspråkige författare. Hans egensinniga dramatik och romankonst provocerade åsådare och läsare både genom sitt innehåll och sin form.
Visa hela texten

Bloggat om Undergångaren

Övrig information

I början av femtiotalet deltar tre lovande pianister på en kurs under Vladimir Horowitz' ledning vid Mozarteum i Salzburg. En av dem heter Glenn Gould, de andra två är österrikare. Goulds framförande av Bachs Goldbergvariationer slår dem med häpnad. En av österrikarna är Undergångarens berättare. På ett värdshus närmare tre decennier senare ältar han i sitt huvud de tres vidare öden och främst den talangfulles möte med den geniale - den perfekte?