Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
277
Utgivningsdatum
2008-09-12
Förlag
Viva
Dimensioner
210 x 165 x 20 mm
Vikt
580 g
SAB
Dokb,155.9042
ISBN
9789185675227

Hantera din stress : med kognitiv beteendeterapi

(14 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden, Svenska, 2008-09-12
194 kr
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Effektivt 10-stegsprogram mot stress

Stress är ett av det moderna livets stora hälsoproblem. Det finns så mycket brådskande att ta itu med innan man har tid att varva ned. För det ska man ju - sedan. Tyvärr har detta sedan en obehaglig förmåga att utebli.

I Hantera din stress med KBT ger stressforskaren Giorgio Grossi de praktiska färdigheterna som krävs för att kunna stressa mindre, vara mer närvarande eller bara ta det lugnare.

Hantera din stress med KBT ger kunskap om vad stress egentligen är och hur den påverkar vår hälsa och prestationsförmåga. Läsaren får veta vad det är som gör oss stressade och hur våra tankar, handlingar och kroppsliga processer påverkas såväl på kort som på lång sikt. Med hjälp av tekniker från kognitiv beteendeterapi som är erkänt effektiva ger boken läsaren ett steg-för-steg-program med en serie konkreta färdigheter för att bättre hantera stressen i vardagen. Här finns praktiska övningar och tekniker för att lära sig analysera sin livssituation, sätta upp konkreta mål för förändring och - inte minst - förändra sitt sätt att tänka och agera.

Boken lämpar sig därför för alla som känner att den vardagliga stressen har blivit ett hinder för att må bra, nå sina mål och prestera väl samt känna sig tillfreds med livet.

Ur innehållet:

 •  Vad är stress?
 •  Hur fungerar KBT?
 •  Självkänsla och beteendemönster som ökar sårbarheten för stress
 •  Stressymptom
 •  Utmattningssyndrom
 •  Sömnrubbningar
 •  Kronisk smärta
 •  Tankar och beteendemönster
 •  Acceptans och mindfulness
 •  Tio steg mot minskad stress


 Förordet till boken är skrivet av den välrenommerade psykologen och psykoterapeuten Anna Kåver, som även är författare till många uppmärksammade böcker.

Giorgio Grossi är filosofie doktor i psykologi, forskare vid Stressforskningsinstitutet och arbetar med kognitiv beteendeterapi vid Stiftelsen Stressmottagningen i Stockholm. Han är dessutom en mycket uppskattad föreläsare och har tidigare gett ut boken I balans (2004).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Hantera din stress : med kognitiv beteendeterapi. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra grundläggande kunskap
  Ulrika Sydmark, 12 mars 2015

  Boken ger på ett lättsamt sätt läsaren förståelse för varför stress uppstår och vad som händer i kroppen. Den rymmer också exempel på verktyg att använda dels för att hitta orsakerna till sin egen stress, dels för att finna metoder att motverka dessa situationer. Lånade den först på biblioteket men kom snart fram till att den är bra att ha i bokhyllan.

 2. Perfekt!
  Malin Nordström, 23 april 2014

  Det är en bok som är bra att ha hemma även om man läst den, full med bra och relevanta verktyg

 3. Otrolig bok! Har läst det på biblioteket 2 ggr redan,...
  Sara Peltola, 26 november 2013

  Otrolig bok! Har läst det på biblioteket 2 ggr redan, men ville köpa den för att anteckna i kanten på de bitar som är extra bra. Författaren har lyckats med ett humoristiskt sätt hitta alla de delar som tillhör en stressad människas vardag. Hoppas på fler böcker från herr Grossi, då man inte har ekonomin att lägga in sig på stresskliniken.

 4. Jättebra! Hög igenkänningsfaktor och bra tankeväckande...
  Drutt, 11 september 2013

  Jättebra! Hög igenkänningsfaktor och bra tankeväckande övningar. Rolig och lättläst! Jag vill verkligen rekommendera denna till personer i "farozonen" och även de som stressat för länge. Skönt att inse att man inte är ensam och att det oftast beror på flera faktorer som länge påverkat.

 5. Hantera din stress är en hyfsat lättläst bok och...

  Hantera din stress är en hyfsat lättläst bok och träffsäker gällande stress som jag tror många kan känna igen sig i och få stor hjälp utav.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Giorgio Grossi

Bloggat om Hantera din stress : med kognitiv beteend...