The Heroin diaries : spillror ur ett rockstjärneliv

av Nikki Sixx, Ian Gittins. Pocket, 2009

Den här utgåvan av boken är slutsåld (slut på förlaget)

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av . Har du också läst boken? Sätt betyg och recensera.

Spillror ur ett rockstjärneliv...

E, 29 januari 2014

Rubriken och undertexten på själva boken beskriver Nikki Sixx's The Heroin Diaries på pricken, för det är just det den innehåller - spillror av en rockstjärna.
I boken får vi följa med längst memory lane tillsammans med huvudpersonen Nikki, bland hans anteckningar och dagböcker, men även synpunkter och minnen från hans närmaste.
Nikki börjar boken med orden "... Men alkohol, LSD och kokain... Det var bara småförälskelser. Heroin däremot, det var äkta kärlek." och de orden sätter prägeln på den resa vi får följa med på.

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Sikki

ejobe, 9 november 2012

Mötley Crüe var ett av världens mest kända band under 80-talet. Bandets basist Nikki Sixx är en av många rockstjärnor som fastnat i drogträsket. Nikki valde att föra dagbok under en tid där man får följa honom dag för dag när han är ute på turné, går på strippklubbar och när han drar sig tillbaka för att injicera heroin eller snorta kokain. De flesta i bandet brukade snorta koks, men det var endast Nikki som föll så djupt i sitt missbruk att han började använda och bli beroende av heroin.

Vissa dagboksanteckningar är så avklädda och känslosamma att man blir tårögd när man läser det. Jag själv är drogmissbrukare så jag vet vad han går igenom och det är verkligen inte lätt att sluta. Denna bok är så otroligt bra, eftersom den är bra skriven, ärlig, känslosam, intressant och har snygga bilder. Man får även se Mötley Crüe från en helt annan sida än när de står på scen. De var precis lika högljudda och våldsamma som ryktet sa.

De var, och är, ROCK 'N ROLL!

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

En tänkvärd bok

ilenna, 18 april 2011

Jag hade inte lyssnat på Motley crue innan men kom ändå över den här boken, och jag blev positivt överraskad. Man får följa Nikki Sixx under några år genom hans dagboksanteckningar, vilket gör att det blir en väldigt naken och innerlig bok. Man får både skratta och gråta, och efter bara några sidor så känner man verkligen med den här förvirrade killen och hoppas att han ska kunna ordna upp sitt kaotiska liv.
Genom att läsa dom här sidorna så får man en inblick i hur rockstjärnors vardag kanske inte är så full av stjärnglans som man kan tro.

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

En bra bok om en liten pojke

Lena Åslund, 28 mars 2010

En bok som beskriver ett rockstjärneliv i kaos. Boken är mer berättande än The Dirt, och man får en djupare känsla för människorna i och omkring Mötley Crue. Den genomgående känslan i boken är att det är en liten, liten tonåring med alldeles för mycket pengar som inte vet hur han ska hantera varken kändisskapet eller de frestelser som följer med det. Inte heller missbruket, som är kraftigt, får den sjaskiga stämpel som den borde ha haft, men mycket beror nog på att Nikki beskriver det med en liten tonårings ögon. En klart läsvärd bok om en liten pojke som blev stor i den stora rockvärlden.

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen
 (pocket)
Fler böcker inom

Bloggat om