Migrationens kraft : därför behöver vi öppna gränser (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
119
Utgivningsdatum
2012-12-06
Upplaga
1
Förlag
Hydra Förlag
Medarbetare
Beckston, Carl-André (form)
Dimensioner
200 x 130 x 10 mm
Vikt
180 g
SAB
Ohd,325
ISBN
9789186185183

Migrationens kraft : därför behöver vi öppna gränser

(5 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad, Svenska, 2012-12-06
45 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Invandringsmotståndet sprider sig över Europa och främlingsfientliga partier driver de andra framför sig. Men migration är i själva verket en av vår tids starkaste krafter, som både den som flyttar, landet hon lämnar och landet hon kommer till kan tjäna på. Migration ger människor skydd mot krig och förföljelse, dubblar storleken på världsekonomin och är utan jämförelse den mest effektiva fattigdomsbekämpare vi känner.

I denna bok presenterar Johan Norberg och Fredrik Segerfeldt på basis av den moderna forskningen om migration ett glödande upprop om varför det borde vara en mänsklig rättighet att röra sig över nationsgränser och förklarar varför vi behöver mer migration - inte mindre. Om våra system krockar med invandringen är det systemen vi ska ändra. Människan i sig kan aldrig utgöra problemet.

Boken ges ut inom ramen för tankesmedjan migro.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Migrationens kraft : därför behöver vi öppna gränser
 2. +
 3. Framsteg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Framsteg av Johan Norberg (inbunden).

Köp båda 2 för 244 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Migrationens kraft : därför behöver vi öppna gränser. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Okunnig
  Gustaf C, 3 juli 2016

  Jag fick den här boken av en kompis som tyckte att jag skulle förstå hur migrationsförespråkarna tänker. Om man vill förstå det kan jag rekommendera boken. Vill man däremot lära sig något om sakfrågan skall man definitivt inte läsa denna bok.

 2. Faktafel
  Gustav Hansson, 21 januari 2015

  Boken förmedlar vissa poänger, men jag upplevde inte att den överlag var välskriven. Som väl var var den ganska kort, så jag lyckades ta med igenom den, fastän jag skummade igenom några delar. Den innehåller dessutom en hel del faktafel. Jag rekommenderar inte den.

 3. Jag är mycket imponerad av denna bok. Ja, det finns...
  Calle Rehbinder, 24 oktober 2013

  Jag är mycket imponerad av denna bok. Ja, det finns ett fåtal småfel i texten, och visst kan man hitta en och annan logiskt kullerbytta, som att jämföra migration över statsgränser med landskapsgränser - något som förvisso var ett faktum för 200 år sedan, men inte idag.

  Men det jag imponeras av är framför allt två saker:
  Visionen, att helt lämna den trötta standardsanningen om begränsningar och kvoter, och se samhället ur ett mycket större och mer expansivt perspektiv.
  Empat... Läs hela recensionen

 4. Johan Norberg och Jan Ekberg uppger falsk fakta
  Douglas, 25 januari 2013

  Migrationens kraft argumenterar att fri invandring var normaltillståndet i Sverige under 1800-talet. Det stämmer att Sverige avskaffade passtvånget, men inte att Sverige hade de facto fri invandring.

  Behandlingen av fakta i "Migrationens kraft" är selektiv och slarvig. Exempel:

  I boken påstås att "exporten till Iran uppgick år 2011 till nästan 70 mdkr". Den korrekta siffran är en tiondel av detta, 6,7 miljarder kronor. De menar även att exporten till Iran "motsvarar 57 ... Läs hela recensionen

 5. Totalsågad på DN-dabatt
  Martin, 24 januari 2013

  Tokliberalen Johan Norberg och Fredrik Segerfeldt letar vinklade källor, felciterar och "glömmer" viktiga fakta i sin propagandatidskrift för mer invandring. Frågan man ställer sig är om de faktiskt tror på det de själva skriver?

  Boken sågas på DN debatt av Tino Sanandaji.
  "Oseriös debattbok bakom förslaget om fri invandring"

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om Migrationens kraft : därför behöver vi öp...