Geim (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (199.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Mattias Linderoth
Utgivningsdatum
2011-07-05
Förlag
HörOpp!
ISBN
9789186615352

Geim

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Ljudbok, Svenska, 2011-07-05
154 kr
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android
Årets deckardebut! Svenska Deckarakademins debutpris gick till Anders de la Motte för [Geim] med motiveringen "En roman, förankrad i vår tid, skriven på dagens språk, med humor och spänning".

Henrik HP Pettersson är en småhustlare som skiter i det mesta. En dag kommer han över en mobiltelefon som märkligt nog verkar veta det mesta om honom, och via den blir han inbjuden till en fascinerande ny upplevelse. Ett Alternate Reality Game som utspelar sig mitt i den intet ont anande Svennevärlden. Efter att han klarat inträdesprovet erbjuds han en rad olika kittlande uppdrag som alla filmas för att senare visas upp på en rankinglista och bedömas av ett slutet nätcommunity. I takt med att spänningen, belöningarna och inte minst creden från fansen växer tar HP allt större risker och snart är han beredd att göra nästan vad som helst för att få fortsätta spela.

Polisinspektör Rebecca Normén är HP:s totala motsats. Hon är anställd på Säpos livvaktsrotel och har järnkoll på sitt liv, ändå känner hon sig inte säker. Någon vet obehagligt mycket om hennes förflutna. Om sådant som ingen borde veta. Som till exempel att hon är en mördare... Är det någon som leker med henne?

Efterhand som Spelet tränger sig allt djupare in i deras liv närmar sig HP:s och Rebeccas världar oundvikligen varandra. Men om verkligheten bara är ett Spel, vad är då egentligen på riktigt? Och är du verkligen säker på att du vill Spela?

Anders de la Motte arbetar med säkerhetsfrågor och har tidigare varit polis i Stockholm. Geim är hans debut som författare, ytterligare två böcker är planerade.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Geim. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Som en blandning av Lapidus, Arkiv X, Stieg Larsson,...
    Lars Abrahamsson, 10 augusti 2013

    Som en blandning av Lapidus, Arkiv X, Stieg Larsson, och långfilmen "The Game" från 1997. Kunde inte sluta lyssna. Köpt uppföljarna.

    Grymt!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Geim