Fler böcker inom
Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Serie
Berit Hård (del 2)
Inläsare
Anna Maria Käll
Utgivningsdatum
2011-11-29
Förlag
Massolit Förlag
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
125 x 140 x 6 mm
Vikt
60 g
SAB
Hc/LC
ISBN
9789186649197

Förkunnaren

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Mp3-skiva, Svenska, 2011-11-29

Slutsåld

Finns även som
En folkkär artist som predikar om kärlek och förståelse men bränner Koranen. En högt uppsatt socialdemokratisk politiker som jagar väljare men inte kan hålla fingrarna i styr. En självhjälpsbransch som hyllar lyckan men där allt bara handlar om pengar.

Den här gången har Berit Hård, dekadent och överviktig skandaljournalist, hamnat i en riktig soppa. Efter att ha hoppat av arbetsförmedlingscoachens kramkurs får hon i uppdrag av konsultbyrån Lyckan att skriva ett stort personporträtt på artisten Lotuz af Love. Byrån Lyckan ägs av Stina, före detta tjackhora som efter succén med sin självbiografi är en populär lyckoguru. Plötsligt befinner sig Berit mitt i chakraträsket på ett ashram i Indien tillsammans med Lotuz och hans mystiska fästmö, och snart har hon dragits in i en rafflande historia som trots allt prat om kärlek och respekt handlar om det gamla vanliga: sex, pengar, makt och våld.

Med vass humor och satirisk udd går Unni Drougge loss på några av samtidens största fenomen i Förkunnaren. Boken är andra delen i trilogin om den oemotståndliga deckarhjältinnan Berit Hård, som inleddes med den uppmärksammade Bluffen.

I uppläsning av Anna-Maria Käll.

Sagt om Bluffen:

"En härligt galen och utmanande berättelse med underbara replikväxlingar och stor humor."
Juryn för Iris ljudbokspris

"Det är omöjligt att inte bryta ihop av förtjusning över nidbilden av de hybrishöga pondusgubbarna."
Expressen

" (...) hennes drastiska humor är en bristvara i det normalsvenska deckarträsket."
Aftonbladet

"Rivigt, rått och rakt på rödbetan."
Ystads Allehanda

"En antihjältinna att älska!"
Bokhora
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Förkunnaren. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Berit Hård är...
    Diana, 3 juli 2015

    ...sannerligen en tuff brud! Inte i lyxförpackning, som jag ser henne, men ändå! Cool som få tar hon sig fram genom livet och råkar verkligen ut för strapatser som få behöver genomlida. Lotuz af Love är en spännande, tidstypisk figur som genom sitt New Age-flum lyckas lura hela befolkningen, men Berit ser till slut igenom honom. Böckerna om Berit är som kioskdeckare - ganska simpla men mästerliga i att hålla tråden och läsaren på halster. Jag vill ha mer av Berit! Gillar Drougges enkla språk och rakt på-stil i boken.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Förkunnaren