Monogrammorden (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
363
Utgivningsdatum
2015-09-16
Upplaga
1
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Helen Ljungmark
Originaltitel
The Monogram Murders
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
201 g
SAB
Hce
ISBN
9789187441721

Monogrammorden

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket, Svenska, 2015-09-16
53 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Lagom till Agatha Christies 125-årsjubileum släpps den första nya Hercule Poirot-romanen på 39 år som pocket. Den brittiska deckarförfattarinnan Sophie Hannah handplockades till uppdraget att skriva denna spännande återkomst.

London, 1920-tal. Under sin sedvanliga torsdagsmiddag på Pleasants Coffee House råkar Hercule Poirot på Jennie. Hon är jagad, rädd och påstår att hon kommer att bli mördad, men att mordet på henne är det enda sättet att skipa rättvisa. Samma kväll inträffar tre mord på det eleganta Bloxham Hotel. Tre offer påträffas i tre olika sovrum vart och ett med en manschettknapp med ett monogram i munnen.

Inga fans lär bli besvikna när Hercule Poirot återvänder i en ny elegant pusseldeckare. I Monogrammorden briljerar den älskade detektiven med sitt knivskarpa öga för detaljer och intuitiva förståelse för det människliga psyket.

"Det gör mig lycklig att se den belgiske detektiven i så goda händer. Att läsa Monogrammorden är som att återvända till ett favoritrum i ett sedan länge förlorat hem."
Gillian Flynn, författare till Gone Girl

"Hannah gör ett fantastiskt jobb! [...] man kan bara önska att hon fortsätter förse oss med sin version av den belgiske detektiven."
Publishers Weekly

Sophie Hannah, f. 1971 är en brittisk författare och poet vars verk givits ut i trettio länder. Hon beskrivs som nydanande inom kriminallitteraturen och hyllas för sin psykologiska skärpa. 2013 vann hon pris i Storbritannien för årets bästa kriminalroman.

Sagt om Sophie Hannah:

"Hannah ger sig in i kriminalvärlden med en fängslande självsäkerhet. Hennes karaktärer känns levande, berättelsens dubbla perspektiv klarar hon av med stil och upplösningen är genial."
The Sunday Times

Agatha Christies romaner har sedan flera år varit out-of-print. Med start hösten 2014 kommer nyöversättningar ut av den stora deckarförfattarinnans verk.

I nyöversättning av Helen Ljungmark har Agatha Christies romaner fått en enhetlighet som spänner över författarskapet. Förlegade begrepp har moderniserats utan att böckerna har förlorat en språklig förankring till den tid då de skrevs. Samtidigt har en brittisk underfundighet som tidigare förbisetts lyfts fram.

Först ut är: Mordet på Orientexpressen och Huset på udden i september 2014 följt av Och så var de bara en i november, Poirots jul i december och Döden på Nilen, Badortsmysteriet, Fem små grisar och 4.50 från Paddington under 2015.

Serien är formgiven av Sara R. Acedo och ges ut av Bookmark Förlag.

Agatha Christie (1890-1976) är känd över hela världen som kriminalromanernas drottning. Hennes böcker har sålts i mer än tre miljarder exemplar över hela världen vilket ingen annan författare i modern tid kommer i närheten av. Totalt har Christie skrivit åttio kriminalromaner och novellsamlingar, nitton dramer samt sex romaner under pseudonymen Mary Westmacott.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Monogrammorden
  2. +
  3. Presentask med fyra noveller av Agatha Christie

De som köpt den här boken har ofta också köpt Presentask med fyra noveller av Agatha Christie av Agatha Christie (häftad).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Monogrammorden. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Poirot stämning
    Margareta , 26 november 2015

    Man känner Agathas ande sväva när arvingarna lånar ut hennes Poirot. Läs den och koppla av från vardagen en stund.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Monogrammorden