Det agila företaget : fiskstim eller supertankers i en dynamisk värld? (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
312
Utgivningsdatum
2017-01-19
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Nylund, Erik (form)
Dimensioner
200 x 155 x 20 mm
Vikt
500 g
SAB
Qbab
ISBN
9789187905605

Det agila företaget : fiskstim eller supertankers i en dynamisk värld?

Häftad, Svenska, 2017-01-19
249 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Dynamiken och osäkerheten i omvärlden ökar och företag är utsatta för hård konkurrens. Mycket talar för att det är de verksamheter som är agila (och därmed bättre än konkurrenterna kan anpassa sig till sin närmiljö) som är vinnarna på sikt. Ändå går många i motsatt riktning och bygger alltmer byråkratiska och rigida styrsystem. Företagen blir som tungstyrda supertankers när de istället borde vara som flexibla fiskstim: decentraliserade, samspelta och snabba.

Den här väl underbyggda boken förklarar varför så många företag drivs enligt otidsenliga principer och argumenterar för fördelarna med ett agilt synsätt. Utifrån forskning och ett flertal fallstudier, inte minst av Handelsbanken, ger boken också vägledning i hur ett företag blir agilt, det vill säga är kundorienterat och långsiktigt snarare än ägarfokuserat och kortsynt, drivs av inre motivation snarare än yttre belöningar, har ett arbetssätt som baseras på förtroende snarare än detaljgranskning, och prioriterar anpassningsförmåga framför formell planering.

LENNART FRANCKE är rådgivare och sitter i flera styrelser. Han har lång erfarenhet från ledande positioner i Handelsbanken, bland annat som CFO, och som finanschef och rådgivare till Swedbanks ledning.

GÖRAN NILSSON arbetar idag som forskare och lärare vid Uppsala universitet och har en bakgrund från Handelshögskolan och som controller i näringslivet. Han är medförfattare till internationellt framgångsrika läroböcker och föreläser flitigt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det agila företaget : fiskstim eller supertankers i en dynamisk värld?
  2. +
  3. Get digital or die trying

De som köpt den här boken har ofta också köpt Get digital or die trying av Arash Gilan, Jonas Hammarberg (inbunden).

Köp båda 2 för 568 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Det agila företaget : fiskstim eller supe...