På topplistor
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Skön reselitteratur
Antal sidor
219
Utgivningsdatum
2017-08-14
Upplaga
1
Förlag
Bucket List Books AB
Medarbetare
Öhgren, Marie (foto)
Dimensioner
185 x 142 x 15 mm
Vikt
376 g
SAB
Njz Paris.08
ISBN
9789187969263

Filmälskarens guide till Paris

(1 röst)
Häftad, Svenska, 2017-08-14
219 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"Det är lätt att bli förtrollad av Paris!" - Ur Jannike Åhlunds förord

Se Paris med nya ögon
Paris är så mycket mer än de vanligaste turistmålen. Ibland kommer vi till platser som vi känner igen men vi vet inte varför. Är det inte på den här bron som Harrison Ford och Julia Ormond kysser varandra? Är det inte här som Audrey Tautou kastar smörgås? Visst är det på det här kaféet som Ethan Hawke och Julie Delpy fikar? Den här kyrktrappan verkar bekant. Är det här man ska sätta sig för att få träffa Hemingway?

Paris är ju en populär inspelningsplats. Det har blivit många resor till den franska huvudstaden för författarna, Marie med kameran i hand, och Eva med anteckningsblock och penna. Många parisare har svarat intresserat på deras frågor. Vänliga hovmästare har berättat om takmålningar, stolta teaterdirektörer har berättat om filmer inspelade just där. De har blivit visade runt på tjusiga hotell och inbjudna i biosalonger. Men mest har de promenerat runt i den franska huvudstaden enligt en noga uppgjord plan. Amélies kärleksbekymmer i Montmartre, Cléos oroliga promenader i Montparnasse, Jason Bournes vilda biljakt i Belleville. Allt har de kollat.

Med den här boken kan du uppleva filmscener, hitta filmälskarens smultronställen och på ett annorlunda sätt upptäcka nya platser i Paris - eller återupptäcka gamla. Boken tar upp närmare 200 platser från 158 filmer och innehåller dessutom kartor samt film-, plats- och personregister. Alla filmerna i boken har distribuerats i Sverige.

Boken innehåller ett förord av Jannike Åhlund.

Eva Lindfors och Marie Öhgren är riktiga filmfantaster. Marie Öhgren var tidigare biografägare i Landskrona under många år och jobbar numera som filmdistributör i Malmö. Eva Lindfors har haft stor glädje av sina språkkunskaper som fransklärare och läromedelsförfattare. Båda är engagerade i filmstudiorörelsen och har suttit i styrelsen för Sveriges Förenade Filmstudios.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Filmälskarens guide till Paris
  2. +
  3. Med familjen i Paris

De som köpt den här boken har ofta också köpt Med familjen i Paris (häftad).

Köp båda 2 för 426 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Filmälskarens guide till Paris