Operation Saif

av Erik Lewin. Inbunden, 2016

Pris:  119:-
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner vid beställning på minst 99 kr!

Passar bra ihop

Operation Saif + Blodmåne
De som köpt den här boken har ofta också köpt Blodmåne (inbunden) av Markus Lutteman
Pris för båda:

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Operation Saif. Har du också läst boken? Sätt betyg och recensera.

Sortering: 

Läs den.

Anders Modén, 13 december 2016

Gav mig mycket att tänka på en lång tid framöver. En fantastisk bok som alla borde läsa. Den borde bli årets julklapp.

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Detta är en bok som ni måste läsa

Maria Johansson , 26 juni 2016

Det måste vara årets mest aktuella bok om terrorism, en viss förklaring varför det finns ett sådant hat mot oss i väst men också hur sårbara vi faktiskt är. Trovärdigt? Hur många återvändande terrorister från Syrien och Irak finns det nu i Europa?

Fast det här är ingen antimuslimsk bok, vilket jag misstänkte från början, utan tvärt om. I den här boken ställs flera av mina fördomar jag haft på ända och jag inser att som vi bäddat får vi nu antagligen ligga.

Det som gör boken så otroligt bra är att författaren, som uppenbarligen är djupt insatt i ämnet, balanserar verklighet med fiktion på ett kusligt sätt och att man får följa både terroristernas förberedelser och samtidigt underrättelsepersonerna och polisernas försök att spåra upp dem. Slutet är olikt allt jag läst och väcker både funderingar och obehag.

//Maria J

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Otäck men så fruktansvärt bra.

Gunilla Backström , 23 juni 2016

Jag har inte förstått förrän nu hur komplext vårt förhållande är med Mellanöstern och hur stor del väst har haft i att skapa den klyfta som verkar växa sig allt större. Jag fick boken rekommenderad av en väninna och efter första sidorna så kunde jag inte lägga den ifrån mig. Den är otäckt realistisk och kusligt aktuell.

Författaren bjuder in läsaren att följa båda sidor, dels terroristerna men också de som förväntas stoppa dem och utvecklingen och slutet i boken skiljer sig från de mesta jag läst. Ingen av sidorna beskrivs i svart och vitt och inte heller med förenklad Hollywood cynism, utan med ett djup och uppenbarligen stor förståelse och insikt från en värld som få förstår, men många säkert undrar över. Att det enligt svensk polis finns flera hundra hemkomna terrorister från Syrien och Irak i Sverige och säkert tusentals i Europa som vi inte vet när, var eller i och för sig om de kommer att göra oss ont, bidrar till att ... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Mångbottnad spänning

Klas Eriksson, 23 juni 2016

Operation Saif är en fängslande bok om ett ämne som är mer aktuellt än vad man skulle önska. Författaren skriver på ett sätt som varvar målande beskrivningar med kalla fakta som vittnar om insikter i en högst verklig värld men som för de flesta av oss är helt okänd, bortom det som återspeglas i tidningsrubriker eller ofta överdrivna Hollywoodfilmer.

En uppfriskande aspekt av boken var det okonstlade och brutalt ärliga sätt som problematiken med terrorism, migration och kulturkrockar beskrivs på. Till en början trodde jag att detta skulle kunna förstärka fördomar mot muslimer men tidigt in i boken upplevde jag snarast hur det fick motsatt effekt - karaktärerna bakom operationen som syftar till att ödelägga västvärlden är i allra högsta grad humaniserade och i vissa avseenden lätta att sympatisera med. Kanske kan den aspekten i någon grad bidra till bättre vägar framåt när det gäller detta mycket aktuella globala problem. Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Skrämmande!

Leif Fagerlund, 18 juni 2016

Boken har ett så verklighetsberättande innehåll att man upplever det skrämmande. Sakinnehållet är väldigt tidsenligt och följer de linjer, som nu händer runt om i världen.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Spännande sommarläsning som får en att tänka till

Morgan, 12 juni 2016

När jag inför semestern 2015 letade spännande läsning hittade jag som lite av en slump Erik Lewins "Almedalen har fallit". För min del var det en sådan bok som helt otippat tog andan ur mig med sin realism om samhällets sårbarheter. Att författaren själv har lång erfarenhet av säkerhets- och underrättelsearbete tror jag bidrar till att sätta den realistiska tonen. Förväntningarna är från mitt håll höga när jag börjar läsa "Operation Saif". Spontant kan jag bara säga att den överträffade alla mina förväntningar. En växelverkan mellan lågmäld och högmäld spänning går genom hela boken och den höll mig i sitt grepp tills den var slut.

Det känns egentligen fel att säga att den var så spännande som jag faktiskt tycker den var, då den egentligen beskriver ett scenario som kan rubba hela vår uppfattning om vad det innebär att leva i ett västerländskt land som baseras på demokratiska värderingar. Och i detta har västvärlden en egen ... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen
 (inbunden)
Fler böcker inom
 • Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 425
 • Utg.datum: 2016-05-25
 • Upplaga: 1
 • Förlag: Bokförlaget NoNa
 • Dimensioner: 230 x 160 x 25 mm
 • Vikt: 724 g
 • SAB: Hc
 • ISBN: 9789188107077

Fler böcker av Erik Lewin

 • Almedalen har fallit

  Erik Lewin

  I skuggan av folkfesten, seminarierna, talen och minglandet i Almedalen tar sig en grupp tungt beväpnade män in genom ringmuren. Deras attack är lika välplanerad som brutal. På mindre än en timme har de okända terroristerna tagit kontroll över Vis...

Bloggat om