Vem är rädd för den elaka häxan? (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
48
Utgivningsdatum
2017-03-28
Förlag
Speja Förlag
Översättare
Birgit Lönn
Originaltitel
Wie is er bang voor de boeze heks?
Illustratör/Fotograf
Richard Verschraagen
Dimensioner
304 x 214 x 90 mm
Vikt
521 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188167088

Vem är rädd för den elaka häxan?

Inbunden, Svenska, 2017-03-28
129 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
När Flora får höra talas om att det är en häxsammankomst i staden, bestämmer hon sig för att ta med sin kvast och gå dit. Äntligen kanske hon kan få lära sig att flyga! Hon ändrar sitt namn till Abrakadabra (Flora kan väl inte en häxa heta heller?) och får i uppdrag att utföra en elak handling, innan hon kan få bli en äkta häxa.
Lätt som en plätt, tänker Abrakadabra, men det visar sig vara svårare än hon trott. Hennes elaka planer misslyckas gång på gång och till slut vågar hon sig inte tillbaka till de andra häxorna...

I denna underhållande och charmiga bok ställs huvudpersonen inför uppdrag som involverar både Hans och Greta, Törnrosa och Snövit. En lekfull historia som blandar de klassiska sagorna med en nutida kavat antihjälte. Som till sist också får sitt egna och alldeles sagolikt lyckliga slut.

Jonas Boets, Belgien, var lärare innan han dök in i TV-världen. Där han bl.a. skrivit manus till flera program samt jobbat på barnkanalen VTMKZOOM. Jonas mamma var författare och den som fick honom att själv ge sig in på den linjen. Och när han väl hade börjat skriva gick det inte att stoppa honom. Jonas har gett ut fler än 10 barnböcker, bland andra serien om den unge spionen Sam.

Richard Verschraagen, Nederländerna, illustratör och lärare som hunnit med en vända till Sverige, där han undervisat på De Nederlandse School i Stockholm. Richard är en omtyckt barnboksillustratör som illustrerat över 20 titlar. För boken Het geheim tussen de boeken prisade han med White Raven (IBBY).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Vem är rädd för den elaka häxan?