En riskfylld satsning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
282
Utgivningsdatum
2016-12-22
Förlag
GML-förlag
SAB
Hc
ISBN
9789188173607

En riskfylld satsning

(5 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad, Svenska, 2016-12-22
213 kr
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Curt är less på det grådaskiga 70-talets Sverige där han driver ett litet företag i en svensk småstad. Livet som småföretagare är en ständig kamp med regelverket och han upplever hur han tvingas jobba dygnet runt för att få det att gå ihop. Så en dag får han syn på en annons i en tidning om att investera i andelslägenheter på det vackra Sri Lanka i Indiska oceanen. Han nappar och äventyret på paradisön börjar. Men snart visar det sig att även i paradiset finns det ormar och att ön omgärdas av lömska hajar.

Boken "En riskfylld satsning" tar sin början i slutet av 1970-talet och början av 1980-talet. En tid då vi svenskar av olika skäl sökte investeringsobjekt i andra länder. En del var trötta på den kalla årstiden och ville skaffa en lägenhet eller hus i ett varmare land för att bo i under vintern eller på ålderns höst. Andra sökte rena investeringsobjekt för att få avkastning på sina besparingar. Åter andra var rädda för den ökande socialiseringen och sökte en reträttväg.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av En riskfylld satsning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En lyckad satsning!
  Stellan, 17 april 2017

  Blev rekommenderad denna bok av en vän och det visade sig vara en riskfylld men lyckad satsning! En vackert berättad och lättläst historia med karaktärer som säkert känns bekanta för många. En bok jag varmt kan rekommendera!

 2. En mycket rogivande bok!
  Jonas.L, 11 april 2017

  Detta var en mycket rogivande och eftertänksam bok som var ett nöje att läsa! Ser fram emot nästa bok av denne författare.

  PS: Undvik att investera i Sri Lanka! ;-)

 3. Mycket bra bok!
  Jens Emil Lundgren, 28 mars 2017

  Hade inte hört talas om denne författare förut men kände att det var dags att testa något nytt. Blev inte besviken då jag fann denna bok eftertänksam, avslappnande och mycket välskriven. En stundtals humoristisk men även tragisk bok med många olycksamma människoöden som säkerligen väl stämmer in på verkligheten under denna skildrade period då många sökte lyckan utomlands.

  Rekommenderas!

 4. En sannerligen positiv överasskning!
  Alice S., 24 mars 2017

  En charmig berättelse utifrån vitt skilda personligheters perspektiv där vi får följda deras drömmar, naivitet och livsöden. Många, inkluderat mig själv, kan säkert relatera till flera av karaktärerna i boken och den blinda naivitet som de flesta av oss någon gång under våra liv smittas av i jakten på våra drömmar. En utomordentligt väl berättad och lättläst bok som jag varmt kan rekommendera!

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om En riskfylld satsning