Yakuza Tattoo (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Engelska
Antal sidor
111
Utgivningsdatum
2017-04-06
Förlag
Dokument Press
Medarbetare
Johansson, Andreas (foto)
Dimensioner
257 x 206 x 16 mm
Vikt
670 g
SAB
Qcd
ISBN
9789188369031

Yakuza Tattoo

(2 röster)
Inbunden, Engelska, 2017-04-06
226 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den japanska tatueringskonsten har fascinerat människor världen över under årtionden. Men i Japan är tatueringar tabu och associeras starkt med den japanska maffian yakuzan.

Få organisationer är så mytomspunna och fruktade som yakuzan. Organisationen har gjort avtryck långt utanför Japans gränser, såväl i verkligheten som i populärkulturen.
I Yakuza tattoo får vi en unik inblick i drakarna, karpfiskarna och gudarna som formar yakuzans identitet. Motiven är inspirerade av organisationens struktur, japansk historia och mytologi, men idag väljer även yngre medlemmar att lägga till mer moderna inslag i sina tatueringar.

Religionshistorikern Andreas Johansson hör till de få utvalda som har fått fotografera och intervjua medlemmarna i en av världens mest ljusskygga organisationer. Mitt under brinnande gängkrig har Johansson tagit detaljerade foton av olika typer av yakuza-tatueringar, på Yokohamas nattklubbar, barer och bakgator.

Andreas Johansson är filosofie doktor i religionshistoria och är verksam vid Lunds universitet och Linnéuniversitetet. Andreas har ett intresse för religioner i Asien och han har bedrivet fältarbeten i Sydasien. I sin forskning har han analyserat bruket av religösa symboler och termer bland icke-religiösa organisationer. Johansson är också en hängiven fotograf.
www.andreasljoh.com
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Yakuza Tattoo
  2. +
  3. World History of Art (Revised 7th Edition)

De som köpt den här boken har ofta också köpt World History of Art (Revised 7th Edition) av Hugh Honour, John Fleming (häftad).

Köp båda 2 för 574 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Yakuza Tattoo