Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-10-19
Förlag
Danje Förlag
ISBN
9789188417183

Guds Synd

(5 röster)  |  Läs 4 recensioner
E-bok, Svenska, 2016-10-19
74 kr
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Blodtörst. En värld full av vampyrer och okända skuggvarelser. Den nya insikten om att livet, nu, kommer vara för evigt.

Det drabbar den helt oförberedde Jona, när han väcker ondskans varelse, som legat begravd i årtusenden. Med ett fruktansvärt bett inleds förvandlingen. Sinnena förstärks till en tillsynes omöjlig grad och en törst, en brinnande törst driver honom ut på gatorna, bland fattiga och prostituerade i 1800-talets London. En törst som driver honom till att mörda.

Mikael Mansén skriver om förvandlingens inre kamp. Den existentiella krisen. Vad innebär det att förvandlas till en vampyr, ett rovdjur, ett monster? Vad händer med människan? Finns det någon räddning?

Guds Synd utgår från vampyrens perspektiv och den inre kampen mellan Gott och Ont. Det är en berättelse som går närmare - lite längre in - i vampyrens hjärta...

"Vågar vara våldsam och sexuell."
- Barrikaden

"Boken är mycket välskriven, historien är hemsk, nervkittlande och väldigt spännande."
- Svenska Böcker

"Det kröp i mig ordentligt under läsningen, men jag kunde inte sluta läsa. Läs den!"
- Petra Dessmark
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Guds Synd. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En intressant bladvändare som ger mig kalla kårar
  Petra Dessmark, 7 januari 2017

  Detta är en fascinerande, spännande och makaber bladvändare om skuld, makt, fruktan och sorg. Mikael Mansén väjer inte från att gestalta och dröja kvar vid det stundtals äckliga, avskyvärda och fruktansvärda vilket han lyckas mycket bra med. Det kröp i mig ordentligt under läsningen, men jag kunde inte sluta läsa. Tillsammans med sin skickliga miljöteckning över London under Jack Uppskärarens tid och bokens existentiella frågorna fångar författaren in mig snabbt, trots korrekturmissar, och hå... Läs hela recensionen

 2. Om du skulle bli en vampyr
  Alex, 31 oktober 2016

  Det jag gillar bäst är känslan av att kliva in i en annan värld. Det är ruggigt, men mitt i det mörka kommer det glimtar av ren jävla livsglädje.

  Det ska till att jag aldrig läst något om vampyrer förut och ändå fastnade jag för den här. Just det här att man får följa huvudpersonen genom allt det hemska, se hur han förändras, hur han pendlar mellan skuld, sorg och att bara fullt ut bli ond. Det är en spännande tanke att följa med på, vad skulle det innebära att förvandlas till vampyr?

 3. Väldigt bra
  Geir, 29 oktober 2016

  Påminde en del om intervju med vampyren, fast mer mänsklig och mycket obehagligare. Pendlade mellan att tycka synd om huvudkaraktären och bli äcklad av honom.

 4. Jäkligt bra.
  Daniel Ericsson, 29 oktober 2016

  Blev tipsad av en kompis. Läste ut den på två dagar. Jäkligt bra.
  Läste oxå Djävulens alla döda. Den var ännu mörkare.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Mikael Mansén

 • Krimgotia

  Mikael Mansén

  Svarta vingar av fasa jagade mig förbi övervuxna ruiner och stenpelare och statyer tills jag fann porten. Under en ridtur i skogen har Savaric tillsammans med sina syskon klivit över tröskeln till en uråldring civilisation. Ett tempel vars murar r...

 • Djävulens alla döda

  Mikael Mansén

  "När djävulen öppnade porten till helvetet, så var Jurji den första att gå ut", säger Ivan. De magra männen nickar, några ler och en skrattar. Vi är så nära vansinnet, vi är i vansinnet. "Nej. När helvetet hade tömts på alla demoner och syndare, s...

Bloggat om Guds Synd