Låt bönor förändra ditt liv (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
198
Utgivningsdatum
2017-05-08
Förlag
Bladh by Bladh
Dimensioner
217 x 145 x 20 mm
Vikt
410 g
SAB
Vmb
ISBN
9789188429285

Låt bönor förändra ditt liv

(14 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden, Svenska, 2017-05-08
MedMera-pris: 159 kr (179 kr)
Priset 159 kr gäller dig med Coop MedMera-kort
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"När kostpionjärerna Litsfeldt och Olsson tar klivet in i tarmbakteriernas värld blir resultatet en modernare kosthållning med turboeffekt. Spännande och helt i fas med den senaste forskningen!"
Henrik Ennart, Svenska Dagbladet

En revolutionerande metod för hälsan, vikten och blodsockret!

Likt den kände engelske läkaren och författaren Michael Mosley, mannen bakom bland annat 5:2-dieten, har bokens författare experimenterat på sig själva.

Idag lever var elfte vuxen på jorden med diabetes. Det blir ungefär 415 miljoner människor och det kan dessutom finnas ett mörkertal utöver det. Bara i Sverige räknar man med att det finns cirka 450 000 diabetiker. Antalet i världen som lider av fetma är runt 500 miljoner och i Sverige rör det sig om ungefär 800 000. Vi har alltså allvarliga problem

Under ungefär ett decennium har det blivit allt vanligare att de med diabetes- och överviktsproblem provat att äta mindre mängd kolhydrater och istället mer fett. Med åren har det förstås uppkommit tankar kring hur man ska kunna förbättra hälsa och vikt ytterligare och nu står vi inför ett stort steg.

Den nya metoden går ut på lågkolhydratmat med tillägg av sådant som för med sig goda magbakterier såsom surkål eller yoghurt. Till detta läggs magbakteriernas egen föda i form av resistent stärkelse, ofta i form av bönor.

Effekten går att testa. Patriks flickvän Mia åt i ena fallet bröd enbart och i andra fallet brödet tillsammans med en deciliter bönor. Utan bönor höjdes blodsockret till 10 och med bönor blev det knappast någon höjning alls. Lägre blodsocker ger mindre utsöndring av insulin, det hormon som låser fett i kroppen.

Det finns forskare som anser att vi idag bara är i början på en kunskapsrevolution när det gäller mikrobiomet (kroppens egna bakterier). Det forskas om att kunna bota typ 2-diabetes och övervikt med bakterier men innehållet i den här boken handlar om den naturliga vägen. Den väg som kan påbörjas idag och inte om tio år med läkemedel.

Och hur gick det för Mia? Hon som ätit mindre mängd kolhydrater men surkål och bönor? Jo, sedan mitten på november 2015 har hon tappat 40 kilo.

Patrik har idag trots minimala insulininjektioner ett friskvärde på sitt blodsocker. Hade han som ung vetat vad han vet idag hade den här boken inte blivit skriven och han hade haft synen i behåll. Men idag behövs verkligen denna bok för hopp och glädje.
En stor del av boken tas upp av recept, tips och instruktioner om hur man till exempel syrar sina egna grönsaker. Den innehåller också tips och råd om vilken träning som hjälper till att maxa resultatet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Låt bönor förändra ditt liv
 2. +
 3. Bönor, ärtor & linser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bönor, ärtor & linser av Jenny Damberg (inbunden).

Köp båda 2 för 380 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Låt bönor förändra ditt liv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Konkret och lättillgänglig för diabetiker och icke
  Johan, 18 juni 2017

  Lättillgänglig och konkret bok med goda recept och tips på träning och periodisk fasta för att hålla sitt blodsocker lågt och stabilt, och hur detta ger hälsovinster vare sig man har diabetes typ 1, 2, är överviktig eller bara vill förebygga metabolt syndrom. En bra startpunkt för den som vill ge sig in i lågkolhydratkostens värld utan dogmer, med introduktion i näringslära, sammanfattning av varför gängse kostråd ofta är rent felaktiga, och beskrivning av hur resistent stärkelse är kompatibel med förklaringsmodellerna runt lågkolhydratkost.

 2. Lättläst, informativ och bra recept!
  Agneta Månlid, 24 maj 2017

  Ofta är det svårt att komma igenom såna här faktaböcker, de är tunglästa och blir liggande.
  Den här har jag faktiskt läst och blev glad över att hitta bra och enkla recept på slutet.

  Jag har ätit LCHF i 10 år och fastnat på en viktplatå. Saknat bönor som jag älskar.
  Nu har jag börjat äta bönor till varje mål, ska skaffa en tryckkokare. Sen blir det chiliconcarne och ärtsoppa!
  Snart 2 kg ner i vikt på en vecka!!

 3. Nya rön?
  Homer, 24 maj 2017

  Vi har en diabetiker typ 1 i familjen (son) samt två diabetiker typ 2 (bror och svärfar), och för oss är det här med blodsockrets betydelse redan känt. Och att kost & motion inverkar vet vi också. Bra dock med påminnelse om läkemedelsindustrins intressen, som inte precis går i riktningen bönor, styrketräning osv.
  Så vad gäller detta finns här mycket att lära för den som är 'nybörjare', i rikszonen för typ 2 osv, osv.
  Skulle tveklöst rekommendera boken som ingångsläsning på området. <... Läs hela recensionen

 4. Årets hälsobok!

  En recension är aldrig objektiv, den är synnerligen subjektiv. Min recension av Patrik Olssons och Lars-Eriks Litsfeldts "Låt bönor förändra ditt liv" (Bladh by Bladh) är LÖJLIGT subjektiv. Jag har fått ta del av den här boken från ax till limpa . Jag minns när Patrik ringde och sa "Sitter du ner?!" och berättade att han skulle skriva en bok med Litsfeldt. "LITSFELDT, Bitte!"

  Nu finns boken på riktigt. Äntligen. Den här boken beskriver LCHF/lågkolhydratkost på ett vettigt sätt - vete... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Låt bönor förändra ditt liv