Mums för minigourmeter och matgladisar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2017-09-11
Förlag
Skabetti Books
SAB
Qcaa
ISBN
9789188617002

Mums för minigourmeter och matgladisar

Inbunden, Svenska, 2017-09-11
204 kr
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Att mixa en räkmacka till puré eller pochera vaktelägg må vara ambitiöst men det finns massor av godsaker man enkelt kan laga till sin bebis själv, istället för att bara värma smaklös burkmat i mikron. Många barn visar tidigt ett stort intresse för mat och föräldrar som själva älskar kulinariska upplevelser nöjer sig knappast med att låta sina småttingar äta stabbigt helfabrikat.

Mums för minigourmeter och matgladisar vill inspirera alla föräldrar att hjälpa de små att känna måltidsglädje redan från start, och att låta barnen upptäcka en värld av härliga smaker och råvaror innan familjen hamnar i pannkaksträsket! Boken är fullmatad med recept, både enkla och mer utmanande, för den som vill laga sin egen barnmat. Den innehåller även massor av gedigen läsning, om exempelvis smakutveckling och om bröstmjölkens och småbarnsmatens kulturhistoria.

Gunilla Kinn, Edward Blom och Henrietta Anefalk brinner för att låta barnen upptäcka matkulturer, och delar i Mums för minigourmeter och matgladisar med sig av vad de själva upptäckt som småbarnsföräldrar. I boken får läsarna bland mycket annat lära sig:
-hur man smaksätter puréerna så att även vuxna vill äta av dem.
-smarta tricks och knep för storkok av barnmat.
-hur man undviker socker i maten, och ordnar barnkalas utan sockerstinna sötsaker.
-hur man får sina minstingar att uppskatta fisk.
- hur man lagar burgundisk köttgryta, baby ganouch, surkålsgryta och andra rätter från olika delar av världen.
- hur man överlever restaurangbesök med småbarn.

Recepten i boken följer Livsmedelsverkets rekommendationer men Mums för minigourmeter och matgladisar är allt annat än präktig!

GUNILLA KINN BLOM är journalist. Tillsammans med Edward Blom har hon tidigare skrivit Allting gott och alldeles för mycket och Kokkonst för livsnjutare.
HENRIETTA ANEFALK är välrenommerad kock och måltidskreatör utbildad i Grythyttan, med stort intresse för barnmat med gourmetstuk.
EDWARD BLOM är landets kanske färgstarkaste kokboksförfattare. Med sin encyklopediska kunskap om mat- och dryckeshistoria har han befäst sig som en av Sveriges mest underhållande och informativa gastronomer.

Deras barn Melchior och Elsa är med i bokens många härliga bilder, som tar ut svängarna för hur barnmatskokböcker kan illustreras. Boken har fotograferats av ÅSA DELEAU WIKLUND, svensk mästare i porträttfotografi 2016 och representant för Sverige i World Photographic Cup 2017.
Visa hela texten

Bloggat om Mums för minigourmeter och matgladisar