Diamantsvärdet och träsvärdet. D. 1

första boken

av Nick Perumov. Inbunden, 2006

Den här utgåvan av boken är slutsåld (slut på förlaget)

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Diamantsvärdet och träsvärdet. D. 1. Har du också läst boken? Sätt betyg och recensera.

Den här boken är en katastrof och jag läste inte klart...

Miroslaw Kubiztal, 30 oktober 2013

Den här boken är en katastrof och jag läste inte klart den för det gick inte. Handlingen och intrigen är totalt ologiska och språket är uselt. Jag förstår inte hur man kan gilla den här serien och att jämföra med Tolkien som allt för många verkar göra är ett stort skämt. Undvik denna författare vars verkshöjd är på samma nivå som en halvdan novell i en herrtidning från 1997.

0 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

En underhållande fantasy

Nightrhyme, 25 september 2009

När jag fick syn på denna boken blev jag genast fast. Efter att ha lusläst den snabbt i bokaffären tog det endast ett par minuter innan jag var utanför butiken med boken i hand.
Den har en bra "storyline" med bra karaktärer, bra miljö och varje kapitel har en liten twist som gör att du vill bara läsa mer. Dock kan namnet "Fess" bli lite felläst i början.
Det enda som jag tyckte var jobbigt med boken var den ryska texten som dök upp då och då. Kan man inte ryska så förstår man inte vad som sägs. (Man får reda på det senare i boken/böckerna).
Detta är en bra fantasy för den som gillar en lite längre serie och älskar att läsa om slug-tänkande magiker och heroiska kejsare samt en och en annan självgående karaktär som gillar att skapa trubbel och oroligheter hos sina medmänniskor.
Kom bara ihåg att det är mycket namn och saker som sker i början så läs noggrant så du inte missar något viktigt.
Jag läser drygt 65 fanta... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen
 (inbunden)
Fler böcker inom

Recensioner i media

"Den stora skräcken i Diamantsvärdet och träsvärdet är inte lynchningarna, gruppvåldtäkterna eller den utstuderade tortyr som magikerna är mäktiga. Nej, ty döden kommer inte till slut som en befriare utan är bara ytterligare en plats dit förföljarna kan nå. Nekromantin är utbredd, den otäcka förmågan att väcka döda till viljelöst slavliv. Det får Tolkiens Mordor att verka som en stockholmsk korvkiosk..."
Lotta Olsson , Dagens Nyheter

Bloggat om