Rich Dad, Poor Dad Vägen till ekonomisk framgång

av Robert T Kiyosaki. Häftad, 2003

Pris:  209:-
Den här utgåvan av boken är tillfälligt slut

Klicka "Bevaka" nedan för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av Rich Dad, Poor Dad Vägen till ekonomisk framgång. Har du också läst boken? Sätt betyg och recensera.

Sortering: 

Läsvärd och tänkvärd. Läs och försök förstå

Kjell Roland Gardeland, 10 november 2016

Bra och lättläst, kloka tankar. Alla borde läsa och ta del av denna bok. Alla har något att lära.
Man behöver inte hålla med men det finns alltid saker att lära sig av denna bok.

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Svenskan

Sahand Yasrebi, 2 november 2016

Extremt dålig översättning. Jag kan helt ärligt förstå att grammatiken är lite dålig med tanke på att den är översatt av någon som inte har svenska som första språk, men seriöst? Felstavningar? Det var första & sista gången jag köpte en bok från er.

Boken själv var dock relativt bra.

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Viktig läsning!

Marianne Fuglevaag, 14 juli 2015

Både rolig, spännande och lärorik bok! Ett stort hinder för människors framhång är rädsla, men kan vi komma över det lyckas vi :) Och han har skrivit flera :)

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Underhållande...Men..

Pepps, 18 september 2010

Hm. Jag minns när jag läste den här för första gången. Man tyckte man fick veta något otroligt. Något spännande och nytt som skulle ge en något.

Visst. Jag måste erkänna att jag blev sporrad av boken. Ville givetvis själv bli ekonomiskt oberoende, så jag började läsa annat, och tillslut studera ekonomi på universitetet. Nu såhär i slutet av ens studier på master nivå inom finansiering så kan jag väl konstatera att den här boken kommer definitivt INTE rusta dig för ekonomiskt oberoende med några tydliga råd, mest floskler.

Du kommer säkert bli sporrad och taggad att ta tag i livet. Men läs den med en nypa...nej.. en näve salt.. Robert blev ju trots allt ekonomiskt oberoende på sina böcker. Han var inte en "big shot" innan..

Så mitt tips till den som vill bli ekonomiskt oberoende är.. Skriv en "rich dad poor dad", så ska ni se att det löser sig..

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Rik eller medelklass, tankesättet avgör.

Dennis Meisner, 18 oktober 2006

Kiyosakis far (Poor Dad) hade trots sin stora lön och utbildning bara skulder kvar vid sin död, medan hans väns far (Rich Dad) efterlämnade sin tillgångar på miljarder, trots att han under en lång tid tjänade väldigt lite pengar och hade knapp utbildning. Hur kunde skillnaden vara så stor, när de kom från samma land, samma stad, hade samma möjligheter? Skillnaden var deras inställning till risk och tankesättet om pengar och anställning. Jag rekommenderar även författarens andra bok i serien "Cashflow Quadrant" och Audioserien "Choose to Be Rich" som är riktigt bra.

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Leder till viss tankeverksamhet

Zoser Adams, 22 augusti 2006

Har bara läst den engelska versionen, vilken borde vara identisk med den svenska. Som förordet mycket riktigt påpekar så har en kollega till Robert hjälpt till med att sätta samman "lösa anteckningar i en dator" till den här boken. Därav det mycket hafsiga resultatet, gissar jag. Boken skulle kunnat skrivas ner på 50 sidor, som det är nu så upprepas samma saker ett flertal gånger och ett antal "lessons", "rules" och "points" blandas ihop och repeteras om vartannat. Många meningar repeteras ett flertal gånger. I boken finns samma meningar med ett flertal gånger. Mycket kluddigt och irriterande för folk som är vana vid att läsa böcker.

Om jag är tvungen att rekommendera boken till någon så skulle det kanske vara till personer som redan har börjat fundera kring sin ekonomiska situation och söker inspiration till olika tankesätt och strategier. Det finns trots allt ett fåtal saker som tas upp som är tänkvärda.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Bluff och lögn

Personal Power, 7 februari 2006

Kiyosaki ger sken av att hjälpa folk bli rika. De egna pengarna har han ej tjänat vare sig genom fastighets- eller aktieaffärer, utan genom sina böcker. Första boken var ingen succé, den handlade om hur man blir rik utan att behöva studera eller gå i skola.

Sen kom han i kontakt med en stor nätverksförsäljningsorganisation, som köpte in hans böcker i stora drivor, vilket ledde till många sköna dollar i Kiyosakis ficka.

Affärerna han påstås gjort i boken har bevisligen aldrig ägt rum och den rika pappan finns inte, något författaren själv indirekt erkänt i en intervju. Han ger tips hur man bli rik, på sätt han själv inte blivit rik på. Boken är full av osanna historier och tips som i många länder skulle leda till fängelse (insiderbrott bla) och Kiyosaki själv skriver uttryckligen i boken att vänner är till för att utnyttjas. Boken bör läsas som en saga, absolut inte som någon manual i hur man når ekonomisk framgång. Det fungerade trots allt inte för författaren.

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Insiktsfull

Emanuel (from Barcelona), 29 juni 2004

Boken ger värdefulla insikter i hur man kan förbättra sin privatekonomi men om man inte till varje pris måste bli rik för att känna sig nöjd med sig själv så tror jag inte man kan leva som boken lär.
Författaren hade en fattig uppväxt och kände tidigt att han inte trivdes med att ha mindre pengar än andra. Detta födde en revanschlust som gjorde de möjligt för honom att arbeta endast för pengar vilket var nödvändigt för att uppnå ett annat mål, att få ta revansch och känna sig framgångsrik.
Den som inte har samma revanschlust som författaren men ändå följer boken till 100 % riskerar att en dag stå som Basil (John Cleese) i "Pang i bygget" och tala med sig själv:
-Zoom!!!
-What was that?
-Your life.
-Oh. Do I get another one?
-No sorry.

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Otroligt inspirerande!!

Andreas, 18 juni 2003

En otroligt bra skriven bok. Lättläst och mycket lättförståelig. En ekonomiskt oberoende herre vid namn Robert delar med sig om HUR man blir ekonomiskt oberoende och HUR rika människor tänker och vad det är som gör dem rika.
Rekommenderar denna starkt om Du känner att Du vill förså ekonomi och pengar, samt vill förändra Din livssituation.

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

RIK ELLER FATTIG ? DU VÄLJER

Passive inkomst tack, 2 juni 2003

Har du funderat över hur det kommer sig att vissa personer är rika medan andra jobbar för att hålla sig över vattenytan? I denna bok får du svar på ett mycket enkelt sätt vad som skiljer sig mellan de olika grupperna. Att bli rik på tur & arv är det många som hävdar medan det helt enkelt handlar om något helt annat. Läs vad Robert berättar så kanske du kan få en säkrare framtid, för ett arbete är inte säkert längre.

Efter du har läst denna bok så kommer du fråga dig varför ingen har sagt detta till dig förut.

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

En käftsmäll du kommer att tacka för

Lars Berggren, 21 maj 2003

Den här boken behöver nittiofem procent av Sveriges befolkning läsa. Robert Kiyosaki gör det, på ett lättförståeligt och kraftfullt sätt, mer än önskvärt tydligt att dagens utbildning är ett verktyg för att producera lydiga produktionsresurser. Hur många tror idag på "Utbilda dig och skaffa jobb på Ericsson! Då har du ditt på det torra"? De allra flesta accepterar tingens ordning och gör inget åt saken. Man har fast jobb och skaffar lån till boende för familjen och är därefter fast i ekorrhjulet. Det finns ett alternativ för den som vill. Det är det alternativet den här boken handlar om.

Jag läser den här boken för andra gången och översättningen är faktiskt acceptabel, vilket inte alltid är fallet när böcker av det här slaget släpps på svenska. Audioversionen på engelska är verkligen ett alternativ och värd att rekommendera. Hur du än gör så missa inte Rich Dad, Poor Dad

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Aha!!

Lifearen, 6 april 2003

En fantastisk bok med många ahaupplevelser. En given gåva till mina vänner.

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen
 (häftad)
Fler böcker inom
 • Häftad
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 187
 • Utg.datum: 2003-04-01
 • Upplaga: 01
 • Förlag: Ekerlids
 • Översättare: Laila Gentzel
 • Originalspråk: Engelska
 • Medarbetare: Lechter, Sharon L.
 • Dimensioner: 225 x 155 x 15 mm
 • Vikt: 300 g
 • SAB: Qci
 • ISBN: 9789189617575

Bloggat om

Övrig information

Författarens egen erfarenhet som mångmiljonär spelar en stor roll i hans kontroversiella bok. Hans riktiga pappa, en välutbildad, arbetsam man som var chef för skolsystemet på Hawaii, gav sin son de traditionella faderliga råden om hårt arbete och den ekonomiska vinningen, men dog fattig och bitter. Kiyosakis "andra pappa", hans vän Mikes pappa, var en man som hoppat av skolan redan i high school som lärt Kiyosaki allt som han i dag vet är sant om pengar. Hans "rika pappa" levde upp till Kiyosakis smeknamn på honom, eftersom han sedermera blev en av Hawaiis rikaste män.
Robert Kiyosakis filosofi är att du antingen är en mästare på ekonomi eller en slav för pengar. Författaren sticker hål på myten att du behöver en stor inkomst för att bli rik och får dig att ifrågasätta tron om att ditt hus eller hem är en tillgång. Han vädjar också att vi ska vägra lita på att skolsystemet lär våra barn någonting om pengar och ekonomi.