Det kan inte vara sant

2002

Den här utgåvan av boken är slutsåld (slut på förlaget)

Kundrecensioner

Bli först att betygsätta och recensera boken Det kan inte vara sant.

Det kan inte vara sant

Fler böcker inom

  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 175
  • Utg.datum: 2002-11-01
  • Upplaga: 1
  • Förlag: Kartago Förlag
  • Illustrationer: ill.
  • Dimensioner: 163 x 120 x 11 mm
  • Vikt: 150 g
  • SAB: Hc
  • ISBN: 9789189632066

Recensioner i media

"CAROLA SNATTADE VIN på systembolaget", "LOKETS PAPPA avslöjar allt OM SITT SEXLIV", "12-årig pojke HITTADE MICHAEL JACKSONS NÄSA i radhusområde", "MADELEINES NYA LIV i diket vid MOTORVÄG I LONDON: 'Det har varit jättejobbigt'". Nej, de här rubrikerna är inte sanna. Men visst är de snarlika verklighetens braskande kvällstidningslöp?
Medlemmarna i konstnärsgruppen GuiltyGuilty samlar in löpsedlar från Aftonbladet och Expressen, klipper, klistrar och möblerar om i rubrikerna, för att sedan sätta upp de nya löpsedlarna på stan och fotografera dem. Ett urval av deras alster presenteras i den här boken. Det blir ofta oerhört komiskt, rentav bisarrt.
När Expressen sedan polisanmäler de falska löpsedlarna, som betecknas som "grovt kränkande för flera kända personer" är rundgången total...

Bloggat om Det kan inte vara sant

Övrig information

Varje dag över hela landet sätts kvällstidningarnas löpsedlar upp och sprider sitt lika dumma som osannolika budskap. Samtidigt samlar två personer i Stockholm metodiskt in ett exemplar av vardera Aftonbladets och Expressens löpsedlar. En gång om året träffas de i en lägenhet och bygger nya löpsedlar. Så har de gjort i fem år. Efter att ha spridit ut de gula trycken på golvet, lägger de ett horisontellt snitt med skalpellen längs textraderna, prövar olika kombinationer och tejpar ihop dem. Varje löpsedel de konstruerar är unik och existerar bara som ett original.Sedan cyklar de ut med dessa löpsedlar under armen och klistrar upp dem på lämpliga ställen i staden. De nya löpsedlarna brukar oftast inte få sitta länge, folk blir upprörda och river ner dem. Resultatet av aktionen kan du se i denna bok.

Du kanske gillar...

Öppnas i händelse av min död

Öppnas i händelse av min död

Liane Moriarty
Pocket
49:-
Kriget har inget kvinnligt ansikte

Kriget har inget kvinnligt ansikte

Svetlana Aleksijevitj
Inbunden
196:-
Arvet efter dig

Arvet efter dig

Jojo Moyes
Pocket
49:-
Konsten att höra hjärtslag

Konsten att höra hjärtslag

Jan-Philipp Sendker
Pocket
49:-
Min fantastiska väninna

Min fantastiska väninna

Elena Ferrante
Inbunden
189:-