Äntligen måndag? : myter och möjligheter i arbetslivet

av Torild Carlsson. Inbunden, 2006

Pris:  75:-
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner vid beställning på minst 99 kr!

Passar bra ihop

Äntligen måndag? : myter och möjligheter i arbetslivet + Bli en vinnarskalle : handbok i mental träning
De som köpt den här boken har ofta också köpt Bli en vinnarskalle : handbok i mental träning (pocket) av Olof Röhlander
Pris för båda:

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av . Har du också läst boken? Sätt betyg och recensera.

Äntligen Jobb!

Biologdesignern, 16 februari 2012

För några månader sedan började jag på något de kallade för Biologdesignern på Arbetsförmedlingen. Jag var skeptisk för inget jag hade fått där tidigare hade hjälpt mig. Det här var annorlunda. Det kändes som om de faktiskt fattat vad som krävs för att få ett nytt jobb om man inte ser ut som de skriver i annonserna.

Jag skaffade Äntligen måndag för jag ville gärna veta hur skaparen av Biologdesignern hade tänkt. Jag tycker om att läsa och det kändes bra att komplettera träffarna på Arbetsförmedlingen med boken. Dessutom hjälpte boken mig att våga ändra mitt tänkande om vilka resurser jag faktiskt har och hur arbetsgivare tänker.

Jag vet inte om jag hade klarat att ta mig till mitt nya jobb med bara boken (det var länge sedan jag jobbade sist) men tillsammans med de andra i Biologdesignern tog jag mig hela vägen. Tack Torild och Tack Arbetsförmedlingen! Äntligen måndag!

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Pröva du också!

Ulrika R, 2 januari 2007

Jag kände verkligen ingen mig i uttrycket "fastbränd" och var i stort behov av förändring. Jag läste Torilds bok och bestämde mig för att prova den enkla metodiken. Resultatet förvånade mig! Det fungerade! Och det gick fort! På 4 månader genomförde jag det som jag funderat på i 7 år. Äntligen måndag! Pröva du också!

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Som en privat karriärcoach!!

Jätteglad, 20 oktober 2006

Överträffar alla förväntningar... trodde först att det var en till sådan där peppbok, men när man hade kommit förbi inledningen med historieperspektivet, var det som om att ha en karriärcoach, utan att behöva betala 10 000 tals kronor. Har nu följt stegen i boken och för första gången känner jag att jag vet vad vill bli!! Har fått konkreta råd och hjälp att själv lotsa mig fram och redan tagit mina första steg mot mitt drömjobb, trots att jag inte är 25 och har superutbildningen. Om du funderar på vad du vill jobba med och hur du sedan skall ta dig dit.... Läs den!!!!

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Ett verktyg för att tänka till

Läsaren, 23 maj 2006

Har visserligen inte hunnit läsa allt ännu, men den fångade mig ganska omedelbart faktiskt. Jag är mkt nöjd so far. Den har en ton som känns väldigt fräsch och aktuell. Min fördom var att det skulle kännas litet managementklyschigt, men jag upplevde att den var raka motsatsen. Hög trovärdighet i både innehåll och formulering. Den bekräftar en hel del tankar som jag själv har haft, men de har varit för vaga/spretiga och jag har inte sett riktigt hur de har hängt ihop. Nu klarnar det betydligt.

Boken har inga managementmässiga steg för steg lösningar och det tackar jag särskilt för. Där hade hela konceptet dalat tror jag. Däremot ger boken överblick och sammanhang. Den ger hjärngympa på både övergripande och detaljnivå och det var precis vad jag ville ha. Den har fått mig att se både vad jag redan har gjort av varianten "gräva på stället" och vad jag inte har gjort, men skulle kunna...känns spännande. Jag ser verkligen fram emot nästa avsnitt :)

Jag ger 4 av 5. Läs!

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen
 (inbunden)
Fler böcker inom
 • Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 192
 • Utg.datum: 2006-01-01
 • Upplaga: 1
 • Förlag: Bokförlaget Langenskiöld
 • Medarbetare: Wennerstén, Lena (form)
 • Illustratör/Fotograf: Lena Wennerstén
 • Dimensioner: 210 x 140 x 20 mm
 • Vikt: 240 g
 • SAB: O
 • ISBN: 9789197571838

Bloggat om

Övrig information

Vad ska du bli när du blir stor? Frågan verkar vara lika aktuell hela livet. Äntligen måndag? är boken för alla som redan har arbete och vill ta ett nästa steg på arbetsmarknaden, som letar efter jobb eller som har till uppgift att hjälpa andra att leta efter arbete. Boken handlar om hur man undviker att bli fastbränd och hur man kan ta sig vidare till en position som bättre passar ens talanger och intressen. Den handlar om att vi måste lära oss att strunta i arbetsmarknadsprognoser, karriärtips, utbildningsmöjligheter och tester - och istället bli experter på vår egen arbetsmarknad. Torild Carlsson ser arbetsmarknaden i det lilla och det stora, ur individens perspektiv och nationens. Hur kan jag som arbetssökande finna min unika plats på arbetsmarknaden, och hur kan Sverige som nation finna sin plats i omvärlden - vilka är våra unika talanger som individer och nation och hur kan vi få dem att stå sig i konkurrensen?