Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2009-05-11
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Lidbom, Mia (form)
Illustratör/Fotograf
Emili Svensson
Dimensioner
160 x 140 x 17 mm
Vikt
340 g
SAB
Dofa
ISBN
9789197640114

Ge ditt barn 100 möjligheter Istället för 2 : om genusfällor och genuskrux i vardagen

(41 röster)  |  Läs 10 recensioner
Häftad, Svenska, 2009-05-11

Slutsåld

Just nu bloggar författare Marie Tomici på Bokus. Följ hennes intressanta iakttagelser kring genus och genusfällor på Bokusbloggen.

Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2 är en bok för föräldrar och andra vuxna som är nyfikna på hur barn kan ges fler möjligheter i en könsstereotyp vardag.

Författarna skriver om situationer där barn könas och görs till flickor och pojkar. Fällorna och kruxen handlar om alltifrån leksaker och kläder till vänskap och känslor. Till varje fälla finns praktiska och konkreta tips. En verktygslåda för dig som vill skapa utseendemässig, språklig, vänskaplig, känslomässig och kroppslig jämställdhet.
Sagt om boken "Det är bra och roligt med fällor och krux. Jag gillar att boken är enkel. Helt plötsligt blev det inte så svårt att göra jämställdhet. Tina, förälder

"Det är den bästa genusbok som kommit ut - den är så användbar!" Stockholms Enskilda förskolor

"Solklart och tydligt budskap: vidga vyerna och erfarenheterna av att vara flicka och pojke. Konkreta handfasta tips att ta till sig. Text som ger aha-uppleverlser om vad all könskodning får för konsekvenser om vi inte stoppar det i nästa möte med ett barn." Lisa, förälder och genuspedagog
Om författarna: Marie Tomicic är ekonom, forskare och lärare och undervisar i ledarskap, strategi och kreativitet. Hon driver barnboksförlaget OLIKA som arbetar för mångfald i barnlitteraturen och som ger ut barnböcker med genuskoll.

Kristina Henkel är statsvetare och jämställdhetskonsult i förskola och skola. Hon driver utbildningsföretaget Jämställt.se och har tidigare skrivit den mycket uppskattade boken En jämställd förskola.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Ge ditt barn 100 möjligheter Istället för 2 : om genusfällor och genuskrux i vardagen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra bok
  Maria-Josefina Pradas, 4 januari 2015

  Boken har gett mig många bra konkreta tips. Alla som har barn eller möter barn i sitt arbete borde läsa och diskutera denna bok.

 2. Tankeväckande
  Helena, 29 september 2014

  Denna bok borde alla som kommer i kontakt med barn läsa. Den är tankeväckande och gör att man får upp ögonen för strukturer och annat som man inte har funderat på innan. Dock slutar det inte där, utan författarna ger dessutom konkreta och handfasta tips på hur man kan förändra sitt tankesätt och bemötande av barn. Toppenbok!

 3. Bra och lättläst bok
  Chatrin, 21 maj 2014

  Boken lägger inte direkt fram några tunga teorier men den är lättläst och definitivt värd att köpa! Många saker man kanske inte tänkt på innan om man inte är insatt i genustänk?

 4. köp
  Martin och Gunilla Viklund, 12 februari 2014

  Alla vuxna borde läsa denna bok och praktisera ideerna i den även om de inte har egna små barn. alla som jobbar med barn borde ha den som daglig läsning.

 5. En bok som alla borde läsa
  indelta, 31 januari 2014

  Varför måste allt vara blått eller rosa? Skulle fler läsa denna bok, och ta till sig budskapet, kanske vi skulle kunna komma bort från det. En mycket bra bok som tar upp saker som man kan tycka borde vara självklara!

 6. Bra, konkreta råd och inte bara abstrakt ideologi....
  Amelie, 13 januari 2014

  Bra, konkreta råd och inte bara abstrakt ideologi. Perfekt handbok i vardagen för alla som har med barn att göra. Vi upptäckte mycket små saker som vi själva gjorde, men som vi inte sett eller tänkt på tidigare och den hjälpte oss också att hantera svårigheter man möter i dessa frågor i kontakten med nära och kära, förskolan och samhället i stort. Väldigt läsvärd!

 7. Lättläst och tänkvärd bok som alla som har med barn...
  Anna O, 10 september 2013

  Lättläst och tänkvärd bok som alla som har med barn att göra borde läsa. Hjälper till att bidra till uppfostran av bra medmänniskor, oavsett kön.

 8. Denna boken är så enkel och lättfattlig och självklar!...
  Christine, 2 maj 2013

  Denna boken är så enkel och lättfattlig och självklar! Den borde vara obligatorisk läsning för samtliga människor, så bra är den! :-)

 9. Läs och berikas
  Emma, 17 april 2012

  Borde läsas av alla som skall jobba i förskola! Så bra!

 10. Kanon!
  M, 31 maj 2011

  Alla som kommer i närheten av barn på något sätt borde läsa den här boken! Tankeväckande & ger massor med jättebra, enkla, konkreta tips på hur man kan bemöta alla barn på ett bra sätt

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Ta makten : för att det funkar

  Leone Milton, Marie Tomicic

  Vad händer när du börjar tänka på allt som är bra med dig istället för tvärtom? Varför är det smart med självmedkänsla, och hur kan du göra för att hantera jobbiga tankar och känslor? Dessa och många fler frågor får du svar på i den här boken, sva...

Bloggat om Ge ditt barn 100 möjligheter Istället för...