"Dina brev lägger jag under madrassen" : en brevväxling 1971-2002 (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2014-11-14
Upplaga
1
Förlag
Salikon förlag
Dimensioner
215 x 155 x 25 mm
Vikt
516 g
SAB
839.7374
ISBN
9789197963848

"Dina brev lägger jag under madrassen" : en brevväxling 1971-2002

(13 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden, Svenska, 2014-11-14
177 kr
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Käraste Astrid!
Vi som lovade att inte visa varandras brev för någon! Och nu ska de bli en bok. Jag vågar inte tänka på vad Sara, 13, hade tagit sig till. Vem som helst kommer att kunna läsa. Allt det som var bara mellan oss. Det skulle vara intressant att veta vad du hade tyckt om det. Du får ju ingen chans att vare sig censurera eller redigera. Nu blir det som vi sa på bibelskolan i Orsa: Allt ska fram i ljuset!"

Under några år i början av 1970-talet brevväxlade Astrid, född 1907, intensivt med Sara, född 1958. Att det i ålder skiljde drygt femtio år bekom ingen av dem. Det var två "besläktade själar" som utbytte tankar om livet, kärleken och hur svårt det är att vara människa.

Med åren blev det längre mellan breven, men kontakten upphörde inte helt förrän efter Astrid Lindgrens död 2002. Sammanlagt består samlingen av mer än åttio brev.

Denna unika brevväxling visar en mindre känd sida av författaren. Men framför allt visar den hur mycket det betyder för en ung människa att bli sedd och bekräftad under de kanske mest sårbara åren i livet.

Sara Schwardt (född 1958) skrev mycket som ung. Brev och berättelser utgjorde en säkerhetsventil i ett kaotiskt liv. Efter en personlig kris tog hon i vuxen ålder upp skrivandet igen och deltog i flera skrivarkurser. En novell och några andra texter har publicerats i fackföreningspress.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av "Dina brev lägger jag under madrassen" : en brevväxling 1971-2002. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Vishet till oss alla
  Karin Egberg Thyme, 10 augusti 2015

  Har läst den och gav den i present till en konfirmand i går. Skrev i min hälsning till honom att boken handlade om en ung kvinnas brevväxling med en gammal kvinna och att allt som delades i den också kunde gälla en ung man.
  Inte nog med det, jag tycker att det är en bokläsvärd även för en farmor, som jag är. Så mycken vishet förmedlar såväl Sara som Astrid. Tack båda två. Hälsningar Karin Egberg Thyme.

 2. "Dina Brev Lägger Jag Under Madrassen"
  Angelica Björlin, 6 december 2012

  Jag står utanför Sara Schwardts dörr med förväntan och är lite nervös för att jag äntligen ska få träffa henne. När hon öppnar dörren, öppnar hon med ett leende, tar mig i hand och ber mig och min vän Josef (som är hennes son) att komma in. Vi sätter oss i hennes svartvita soffa medans det vackra ljuset från adventsstjärnan lyser upp rummet och fyller det med en hemtrevlig stämning. Hon sätter sig ner i soffan, signerar min bok och efter det börjar vi att prata.
  Vi pratar främst om boken ... Läs hela recensionen

 3. Blev så tagen!
  Ingela, 2 december 2012

  Funderade innan jag började med boken kom hur det skulle vara att läsa en brevväxling, skulle det kunna vara något? Nu vet jag! Ja, det är verkligen något! Det är lite svårt att sätta ord på hur jag uppfattar, tycker och tänker. Era brev berörde mig och gjorde mig både glad och ledsen. Astrids lugna, vuxna ton där hon ändå försökte minnas hur hon själv reagerat när hon var i din ålder. Härligt med hennes små kommentarer kring sitt eget liv, hennes knasord, hennes goa tilltalsnamn till dig Sar... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om "Dina brev lägger jag under madrassen" : ...