Högskoleprovsboken : Den stora fenomenala boken till högskoleprovet

av Andreas Rahim. Häftad, 2016

Pris:  290:-
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner vid beställning på minst 99 kr!

Passar bra ihop

Högskoleprovsboken : Den stora fenomenala boken till högskoleprovet + Glömt Matten? - Högskoleprovets Grunder
De som köpt den här boken har ofta också köpt Glömt Matten? - Högskoleprovets Grunder (häftad) av Daniel Nilsson
Pris för båda:

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Högskoleprovsboken : Den stora fenomenala boken.... Har du också läst boken? Sätt betyg och recensera.

Sortering: 

Väldigt bra och omfattande

Jan, 20 februari 2017

Jag fick låna den här boken från min flickväns bror i julas och jag måste säga att den är på en helt annan nivå än de tidigare böckerna som jag läst under 2015 när jag skulle skriva provet. Framförallt gås alla typuppgifter genom på ett sätt som gör att man verkligen förstår hur man ska lösa dessa snabbt och okomplicerat. När man sedan övar på gamla prov märker man hur dessa, vanliga, uppgifter som tas upp i boken återkommer frekvent. Det gillar jag. Något annat som jag gillar är lösningarna till gamla prov, säkert flera hundra tidigare uppgifter med bra lösningar som man fattar. Mattekapitlet är väl strukturerat och man får inte bara förklarat för sig hur man löser en viss typ av matte utan exponeras även för ett helt spektrum med variationer på mattetalen och instrött finns mängder med lösta uppgifter från riktiga högskoleprov med precis den här typen av matten. Det blir väldigt logiskt och lätt att följa. När man sen övar på gamla... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

plottrig

rose, 12 februari 2017

Väldigt plottrig och svårt att hänga med i förklaringarna. Otydlig. En bok med många sidor men de användbara tipsen får plats på kanske tio sidor. Tyvärr inget för mig

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Man får väldigt mkt för pengarna

Viktor, 19 januari 2017

Har använt denna i ungefär en månad nu och den har gett mig ett nytt sätt att se på och attackera högskoleprovet. Nu känns det lättare, framförallt på DTK där jag känner att jag har blivit mkt bättre bara genom att lära mig 4-5 smarta och kraftfulla knep och sätt att lösa uppgifterna från det kapitlet i boken.

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Med ett ord - grym

Jan, 26 december 2016

Kort sagt så är det här en riktigt grym bok. Ingen onödig (och redan självklar) info, fullproppat med bra, smarta och handfasta tips och sjukt många exempeluppgifter som räknas genom där det är lätt att följa lösningarna och resonemanget. Man märker direkt att mycket tid har lagts på innehållet i boken. Dessutom så många lösta uppgifter från tidigare prov att det skulle ta mig ett år att gå genom alla... mycket överkomligt pris också. Alla är förstås olika, men jag skulle bli grymt förvånad om man inte tycker att det här är den bästa boken att förbereda sig med! Min rekommendation blir köp, utan tvekan :) (ångrar du dig kan du alltid sälja den begagnad, haha)

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Alldeles för oöverskådlig

Sarah Frauke Friederike Eyser, 17 oktober 2016

För plottrigt, oöversiktligt och rörig. Tar för mkt tid att leta upp upp de gamla proven på nätet.. Orkade inte läsa.

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Så bra!

Sandra Gustafsson, 17 september 2016

Boken förklarar så att jag förstår. :) Tycker att alla exempel som boken går genom har varit till stor hjälp och när jag har tittat på gamla högskoleprov har det känts som att det som boken tar upp är precis det som kommer på proven. Och när jag fastnar på uppgifter på gamla högskoleprov tittar jag bara på lösningarna i den här boken (jättebra!). Ibland går den in på detaljer lite väl mycket men på det hela taget är jag supernöjd. Jättebra kapitel för att repetera matten finns också. Vad mer? Bra format på boken, får plats i handväskan och man kan lätt ta med sig den överallt (till exempel för att sitta och läsa ute på gräsmattan i solen). Det är en tjock bok men innehåller allt man behöver veta. Jag började med "Lilla fenomenala boken till högskoleprovet" men saknade lösningar till gamla uppgifter och köpte därför den här boken.

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

En gedigen bok

Jonas Vikander, 23 augusti 2016

Den här boken har hjälpt mig enormt mycket hittills! Jag rekommenderar alla som ska skriva högskoleprovet i höst att köpa den ! Några highlights från boken - alla (och det är många, många, många) lösningar till gamla prov (snyggt uppspaltade i ordning), mattesammanfattningen (pedagogisk, lätt att följa och med många exempel och fokus på just uppgifterna som kommer på den kvantitativa delen av hp, vilket gör att det som tas upp känns väldigt relevant), DTK-delen (Oh-my-God, den här delen var som en dröm för mig som alltid haft riktigt svårt för den här delen på hp... om du verkligen vill bli bättre på DTK tycker jag att 300 kr för boken är sjukt värt bara för det här kapitlet... man kan ju alltid sälja boken begagnad efter provet ;-) Jag gillade även kapitlet i början om motivation, m.m. - det kände jag i alla fall att jag behövde... kort sagt, vad väntar du på, köp :-)

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Ett skämt

Adam, 21 augusti 2016

Riktigt opedagogisk bok. Större delen av tiden går åt till att förstå vilken "förklaring" som hör till vilken fråga i de gamla proven. Innehållsförteckningen hade kunnat få några rader och uppdelningar till tycker jag. Jag har gett den en chans nu, men att googla fram lösningar på forum till de frågor du misslyckas med när du övar på de gamla högskoleproven kommer att ge dig så mycket mer! Gamla provar hittar ni såklart gratis på internet också...

Bortkastade pengar helt klart!

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Bra sammanfattning

Nathalie Ripén, 29 mars 2016

Bra sammanfattning på allt man behöver kunna! rekomenderar den starkt. Ett minus är att den hänvisar till väldigt gamla högskoleprov ibland och att man i vissa fall har svårt att härleda vart exemplet kommer ifrån (vilken fråga och prov). Annars toppen!

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

En grym bok som iaf hjälpt mig jättemycket

Snillsen, 20 mars 2016

Jag har suttit med den här boken i 1,5 månader nu och måste säga att jag tycker att den är riktigt grym. Den börjar med ett kapitel om hur man ska plugga till högskoleprovet och hur man håller sig motiverad - det behövde jag verkligen (en klar struktur och massor med pepp)! Sen får man en snabb överblick över hur högskoleprovet är konstruerat innan man kastas in i kapitlet som tar upp DTK. DTK-kapitlet var med ett ord GRYMT. Man får tips, både om hur man systematiskt ska tackla varje uppgift och dessutom hur man ska tänka och lösa vanliga frågor på den här delen. Man får lära sig ett supersnabbt sätt att uppskatta bråk (det har jag haft stor nytta av på uppgifterna på DTK). Efter DTK kommer ett långt kapitel som innehåller både matte och NOG, XYZ och KVA. Kapitlet var lite långt, men kändes väldigt heltäckande och boken tar upp MÅNGA exempel som är bra förklarade så att jag äntligen fattade matten som kommer. Efter det här kapitlet k... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

En väldigt bra bok till ett mycket bra pris

Helena, 6 mars 2016

Det som jag främst tyckte var positivt var:
- Priset. Det är inte den dyraste boken till högskoleprovet men, i mitt tycke, ändå den klart bästa (och jag köpte alla böcker jag kunde hitta till högskoleprovet, förutom en, för att förbereda mig för vårens prov).
- Lösningarna till åtta tidigare högskoleprov (lösningarna upptar mer än 100 sidor och är lätta att följa). Det här var huvudanledningen till att jag valde den här boken. Jag skrev ut tidigare högskoleprov och kunde sitta och först försöka lösa dem på egen hand och sen kollade jag på hur författaren löst uppgifterna (och framför allt om det fanns något snabbare sätt att komma fram till rätt svar) med hjälp av lösningarna i boken. Riktigt bra faktiskt.
- Bokens mattekapitel. En bra genomgång, framför allt för oss som behövde repetera gymnasiematten. Många matteexempel och det finns till och med övningsuppgifter (med svar) till mattekapitlet.
- Ordlistan med svensk... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Kanonbok

Sara, 4 mars 2016

En tjock bok på 400 sidor med väldigt många bra tips och tekniker. Pedagogisk. Alla lösningar till gamla högskoleprov hjälpte mig jättemycket!

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen

Bra, men...

Simon (Linköping), 4 mars 2016

+3 stjärnor för att den har bra information. De knepen som används för att t.ex. räkna bråk snabbare är något jag aldrig fick lära mig i skolan, den här boken borde alla behöva läsa någon gång.

-1 stjärna för att språket mixar engelska och svenska. Den försöker få läsaren att ryckas med som om vi är polare eller nåt, men jag är här för information och ska snart ha prov på svenska kunskaper, det hjälper om boken håller sig till ett språk. Ordlistan har heller inga förklaringar för vad orden betyder, det är bara en lång lista med ord, vilket i sig är bättre än inget men det leder till att jag måste gå till andra ställen för att leta reda på orden, fann heller inga speciella knep för att komma ihåg ord och deras innebörd. För det kan jag rekommendera att läsa Henrik Fexeus istället valfri bok, så knep finns men de tas inte upp i boken.

-1 stjärna på grund av att det fanns för få bilder. Nej, det behöver inte vara en bi... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?  Ja  |  Nej  |  Anmäl recensionen
 (häftad)
Fler böcker inom
  • Häftad
  • Språk: Svenska
  • Utg.datum: 2016-01-24
  • Förlag: Results AB
  • Dimensioner: 228 x 155 x 28 mm
  • Vikt: 628 g
  • SAB: Epk-c
  • ISBN: 9789197998642

Bloggat om