Praktisk juridisk metod (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-08-25
Förlag
Iusté Aktiebolag
Dimensioner
220 x 150 x 20 mm
Vikt
600 g
ISBN
9789198214642

Praktisk juridisk metod

(1 röst)
Inbunden, Svenska, 2016-08-25
392 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
9 uppl 2015, 333 sidor, hårdpärm
ISBN 978-91-982146-4-2
Praktisk juridisk metod är en grundläggande lärobok - och handbok - i juridisk problemlösning och presentation. Boken utgår från en sexstegsmetod och utvecklar de kunskaper som problemlösningsmetoden kräver om bland annat konsten att identifiera och systematisera juridiska problem, rättssystemet, juridikens ämnesindelningar, den juridiska tvistelösningsmodellen, juridikens begrepp, rättskällorna och juridikens värderingar. Skriftliga och muntliga presentationer behandlas i ett särskilt kapitel.
Boken är nu uppdaterad och bearbetad. Två nya avsnitt har lagts till i denna nya nionde upplaga. Det ena behandlar opposi tioner och kritisk granskning av skriftliga och muntliga presenta tioner, det andra konsistensen i rättssystemet.
Boken är skriven som lärobok för såväl introducerande som avancerade kurser i juridik och för att följa juridikstudenten genom utbildningen och i hans yrkeskarriär. Men den kan också vara av värde för yrkesverksamma jurister och för andra intresserade.

Bert Lehrberg är professor i civilrätt vid Uppsala universitet och har tidigare varit professor i bankrätt. Han är också verksam som skiljeman och konsult i affärsjuridiska frågor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Praktisk juridisk metod
  2. +
  3. Avtalstolkning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Avtalstolkning av Bert Lehrberg (inbunden).

Köp båda 2 för 784 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Praktisk juridisk metod