Alicia & Elixiret (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Alicia (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2016-12-30
Förlag
Viola Bokförlag
Originaltitel
Alicia & Elixiret
Illustratör/Fotograf
Mattias Fahlberg
Dimensioner
210 x 135 x 8 mm
Vikt
234 g
SAB
uHc
ISBN
9789198276015

Alicia & Elixiret

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2016-12-30
158 kr
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Alicia drömmer sanndrömmar. Det har hon gjort sedan hon var barn men den senaste tiden har drömmarna blivit annorlunda. De innehåller vampyrer och mycket ondska. En dag dyker Gabriel upp i hennes liv och förklarar att hon är en vampyrjägare och att han hade uppgiften att träna upp henne. Alicia tar honom inte på allvar. Inte förrän det börjar dyka upp vampyrer som attackerar henne och försöker döda henne.

I drömmarna dyker också en ond vampyr upp som sedan visar sig vara Cain och den som dödat hennes pappa. Cain kan vistas i dagsljus efter att han fått i sig ett speciellt elixir som gör att vampyrer tål solen. Nu är han tillbaka för att döda Alicia och för att få tag i det andra elixiret som gör att medlet han fått i sig slutar verka.

I drömmarna träder ytterligare en vampyr fram- Liam. Han och Alicia dras till varandra trots att de borde vara fiender. I kampen mot Cain måste de till sist kämpa sida vid sida. Under tiden får också Alicia fler övernaturliga förmågor. En av dem visar sig vara så förödande att den kan vara dödlig både för sin omgivning och sig själv. Om hon inte lär sig att bemästra den.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Alicia & Elixiret. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Spännande om vampyrer
  Villivonkansbooks (Örebro), 2 mars 2017

  Alicia drömmer på nätterna om vampyrer och ondska. En dag när hon är och tränar dyker Gabriel upp. Han säger att Alicia är vampyrjägare och att han ska träna henne.
  Redan från början händer det mycket i boken. Den är händelserik rakt igenom och den går fort att läsa. Tror den tilltalar ungdomar mycket i både språk och handling. Det är en positiv upplevelse att läsa den, det enda jag kunde önska är lite mer "utfyllnad" mellan all action. Nu händer allt så fort och direkt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jessica Storbjörk

 • Lelle kickar boll : nästan som Zlatan

  Jessica Storbjörk

  Lelle vill också sparka boll med de andra barnen men hon tror inte att hon kan spela fotboll. En dag ser hon fotbollsstjärnan Zlatan på teven. Så där duktig ville Lelle också bli på att kicka boll. Mamma säger att hon måste träna mycket för att bl...

Bloggat om Alicia & Elixiret