Stor var Lenin...: en massmördare och hans statskupp (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
326
Utgivningsdatum
2017-02-20
Upplaga
1
Förlag
Hjalmarson & Högberg Bokförlag
Dimensioner
234 x 160 x 25 mm
Vikt
736 g
SAB
Lz Lenin, Vladimir
ISBN
9789198313437

Stor var Lenin...: en massmördare och hans statskupp

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden, Svenska, 2017-02-20
212 kr
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
100 år efter statskuppen i Petrograd 1917 kallas maktskiftet fortfarande för revolution. Och Lenin skildras som en ärofull politisk hjälte i stället för den massmördare, statsterrorist och förtryckare han bevisligen var.

Stor var Lenin är en bok om vänsterns myter om Lenin och hans statskupp. Sedan de ryska arkiven öppnats på glänt, och med stöd av de senaste årens internationella forskning, presenteras här skakande och avslöjande uppgifter om den despotiske revolutionsledaren.

Trots hyllmeter med Leninlitteratur skildrar ingen annan bok som denna så obarmhärtigt alla lögner och allt hyckleri. Också Sveriges viktiga roll i förberedelserna till revolutionen skildrats utförligt. Sverige som ett förrevolutionärt uppmarschområde och många svenskars viktiga roll i skapandet av diktaturen får en genomlysning som väcker eftertanke.

Kjell Albin Abrahamson, Sveriges radios mångårige Östeuropakorrespondent, har belönats med flera prestigefyllda författarpriser och utmärkelser. Med fakta och humor har han en enastående förmåga att övertygande vända och upp och ned på vedertagna sanningar och hitta nya infallsvinklar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Stor var Lenin...: en massmördare och hans statskupp
 2. +
 3. När soldaterna kom : våldtäkterna mot tyska kvinnor vid andra världskriget

De som köpt den här boken har ofta också köpt När soldaterna kom : våldtäkterna mot tyska kvi... av Miriam Gebhardt (inbunden).

Köp båda 2 för 403 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Stor var Lenin...: en massmördare och hans statskupp. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Tävlar med Stalin i folkmord.
  nels henningsen, 17 april 2017

  Boken är lite väl uppsplittrad i småsektioner men blir inte sämre för det -kun tar det längre tid att läsa boken ! Efter varje avsnitt sitter man med tanken -var det verklig så illa och hur kunde han få en sån makt så fort att ingen kunde stoppa honom och hans gelikar ? Revulotion i den skala var jo oprövad i modern tid och Lenins kom ovanifrån - ej från en undertryckt arbetarklass . Här ligger nog svaret : Det avgörande för en succés är vem som tar ledarskapet efter tumulten - är det en folk... Läs hela recensionen

 2. Sanningen om Lenin
  BertilNo, 22 mars 2017

  Bör läsas av alla som är intresserade av historien om kommunismen! Vi har i mängder med litteratur fått en förljugen bild av denna boks huvudperson. Hur kan någon enda människa vilja kalla sig kommunist efter att ha läst denna bok? Lika lite som man vill kalla sig nazist!
  Boken bör ingå i skolornas undervisning.

 3. Ett viktigt förtydligande om Lenin och kommunismen
  Per Grängstedt, 9 mars 2017

  Kjell Albin Abrahamson var en både kunnig och mycket erfaren person med en livlång gärning inom detta ämnesområde.
  Påläst,erkänt erfaren och även med erfarenhet från delar av sitt liv i "lejonets kula".
  En bok som alla borde läsa för att få en viktig perspektivbild bortom den förljugna och vilseledande bild som annars ofta målas upp runt Lenin,denna omänskliga gestalt i världshistorien.
  Viktigt att förstå perspektivet mellan nazismen ock kommunismens folkrättsbrott som båda är skyldiga till..

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Stor var Lenin...: en massmördare och han...