Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-02-17
Förlag
Results AB
Dimensioner
230 x 160 x 20 mm
Vikt
484 g
SAB
Epk-c
ISBN
9789198382792

Högskoleprovsboken : 7000 utvalda ord - den ultimata ordboosten till ORD, LÄS och MEK på högskoleprovet

Häftad, Svenska, 2017-02-17
244 kr
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I den här andra och utökade upplagan av Sveriges populäraste ordlista till högskoleprovet har jag gått genom varenda ord på nytt, ökat antalet ordprov och ordquiz till mer än det dubbla och även bytt ut en del av orden och förklaringarna för att göra boken ännu mer modern, aktuell och lättfattlig. Antalet sidor har utökats från 280 till 321. Målet är precis detsamma som förut - att skapa ett supereffektivt sätt att lära sig "svåra ord" som har hög sannolikhet att dyka upp på högskoleprovets ORD, LÄS och MEK-delar och att samla så många ord på ett och samma ställe att boken är den enda "ordbok" du behöver inför högskoleprovet.

På www.högskoleprovsboken.se kan du läsa ett gratis utdrag ur boken och också se vad andra tycker om boken.

Orden och exempelmeningarna i boken har handplockats från framför allt stora dagstidningar och tidigare LÄS och MEK för att garantera att de är moderna, aktuella och sådana som faktiskt används flitigt i samhället. Bokens hundratals exempelmeningar hjälper dig att memorera alla ord. Boken rymmer cirka 7000 ord varav 100 idiom (ett idiom är till exempel "en katt bland hermeliner". Något enstaka idiom förekommer ofta på högskoleprovets ORD-del).

Varje sida innehåller 30 ord och betydelser och längst ner på sidan finner du 3 exempelmeningar där 3 av de 30 orden används i ett sammanhang (totalt 700 exempelmeningar). Boken innehåller också ett stort antal övningsuppgifter i form av ordprov och ordquiz. Efter varje 300 ord följer ett ordprov med 16 av de 300 orden och 5 svarsalternativ för varje ord (precis som på det riktiga ORD). Totalt 368 stycken ord med vardera 5 svarsalternativ. Dessutom hittar du efter varje 600 ord två ordquiz där du i varje ska para ihop 40 ord (som förekommit bland de senaste 600 orden) med 40 olika betydelser (ungefär som "dra ett streck mellan ordet och rätt betydelse"). Boken innehåller 22 sådana ordquiz (totalt testas 880 ord på det här sättet). I slutet av boken finner du facit till alla övningsuppgifter.

Den här boken skriven av Andreas Rahim (tidigare intervjuad av tidningen Metro, Aftonbladet morgon TV och på Allastudier.se om hur man får toppoäng på högskoleprovet) ingår i Sveriges mest sålda bokserie om högskoleprovet ("Högskoleprovsboken") och ger dig som just nu förbereder dig till högskoleprovet ett supereffektivt sätt att lära dig ord som har hög sannolikhet att komma på ORD, LÄS och MEK. Bokens författare Andreas Rahim skrev själv 2,0 på högskoleprovet och har varit provledare på högskoleprovet i flera år. Han tog examen från Karolinska Institutet i Stockholm och arbetar nu som läkare. Detta är hans tionde bok om högskoleprovet sedan 2011.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Högskoleprovsboken : 7000 utvalda ord - den ultimata ordboosten till ORD, LÄS och MEK på högskoleprovet
  2. +
  3. Svenska akademiska rektorskonferensen (SAR) 1966-1996

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska akademiska rektorskonferensen (SAR) 196... av Stig Strömholm (häftad).

Köp båda 2 för 403 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Högskoleprovsboken : 7000 utvalda ord - d...