Du är här: Start / Kundservice / Ångerrätt & reklamation

Ångerrätt & reklamation

Avbeställning

Du kan avbeställa en vara fram tills att den har börjat behandlas (innan vi har beställt hem titlarna eller börjat plocka ihop dem).

Om du har ett Bokus-konto, klicka på knappen "Avbeställ order" på sidan där du ser orderuppgifterna (Mina sidor/Beställningar/Ordernr). Knappen syns så länge beställningen går att avbeställa.

Har du inget konto kontaktar du istället kundservice på 010 741 98 00 för att avbeställa.

Efter att beställningen har börjat behandlas är det för sent för avbeställning, men om du vill returnera oanvända böcker så går det bra om du kontaktar Bokus inom 14 dagar från det att du har fått varan levererad.

Avbeställning vid betalning med kontokort

Om du avbeställer en vara som är beställd mot kontokortsbetalning så debiteras aldrig värdet för varan från ditt kontokort. Reservationen på beloppet släpps istället, och det blir tillgänglig igen på ditt konto inom några dagar.

Ångerrätt

Privatkund, och företagskunder där detta särskilt har avtalats, har rätt att ångra ett köp, utan att ange något skäl, inom 14 dagar (ångerfrist) från det datum varan mottagits. Om du som kund vill åberopa din ångerrätt ska du meddela oss detta inom ångerfristen. Du kan kontakta oss via kundservice@bokus.com eller 010-741 98 00 alternativt använda Konsumentverkets standardformulär som du hittar på http://www.konsumentverket.se.

Du ska återsända varan till oss utan onödigt dröjsmål och i vart fall senast 14 dagar efter den dag då du meddelat oss om ditt beslut att frånträda avtalet. Ångerfristen ska anses ha iakttagits om du skickar tillbaka varorna innan denna fjortondagarsperiod löpt ut.

Vid retur ska den retursedel som återfinns på baksidan av fakturan som medföljer ditt bokpaket användas samt returnummer anges. Returnummer får du av oss då vi mottagit ditt meddelande.

Vid utnyttjandet av ångerrätten står du för kostnaderna för återsändandet av varan och är ansvarig för varornas minskade värde till följd av annan hantering av varan än vad som är nödvändig för att fastställa varans egenskaper och form. Retur får inte sändas mot postförskott eller efterkrav.

Om du utnyttjar din ångerrätt ska Bokus utan onödigt dröjsmål och senast 14 dagar från och med den dag då vi underrättades om ditt beslut att frånträda avtalet återbetala kundens kostnader för ordern, bland dem också leveranskostnader (men då räknas inte extra leveranskostnader till följd av att du valt något annat leveranssätt än den billigaste standardleveransen vi erbjuder). Vi förbehåller oss dock rätten att återbetala tidigast då vi fått tillbaka varan från dig eller du tillsänt oss ett bevis på att varan återsänts.

    Ångerrätten gäller inte:

  • förseglade ljud- eller bildupptagningar (t ex ljudböcker) där förseglingen har brutits
  • ljud- och e-böcker som köps för direkt nedladdning, eftersom de räknas som en tjänst.
  • Specialbeställda så kallade "Print on demand"-böcker där boken trycks efter Kunds beställning. Det framgår vid beställningstillfället om det är en "Print on demand"-beställning.

Reklamation

Vid alla typer av reklamationer, t ex skadad vara eller saknad vara i leveransen, ber vi dig kontakta vår kundtjänst på kundservice@bokus.com om du är privatkund. Ange ordernummer, fakturanummer och titel samt förklara problemet, så kan vi lättare hjälpa dig. Skicka inget utan att först ha varit i kontakt med oss - du behöver en korrekt returadress och ett returnummer för att reklamation ska kunna genomföras.

Outlösta paket

Om ett paket inte hämtas ut, eller om en försändelse kommer i retur på grund av att Bokus fått en felaktig adress, tar vi ut 149 kr som kompensation för frakt och omkostnader. Vid retur från utlandet betalar kunden alla fraktkostnader för försändelsen samt 149 kr (SEK), som kompensation för hantering och omkostnader.

tips inför studentstarten
Gilla oss på Facebook

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exempel
Trygg e-handel