Du är här: Start / Kundservice / Ångerrätt & retur

Ångerrätt & retur

Avbeställning

Du kan avbeställa en vara fram tills att den har börjat behandlas (innan vi har beställt hem titlarna eller börjat plocka ihop dem).

Om du har ett Bokus-konto, klicka på knappen "Avbeställ order" på sidan där du ser orderuppgifterna (Mina sidor/Beställningar/Ordernr). Knappen syns så länge beställningen går att avbeställa.

Har du inget konto kontaktar du istället kundservice på 010 741 98 00 för att avbeställa.

Efter att beställningen har börjat behandlas är det för sent för avbeställning, men om du vill returnera oanvända böcker så går det bra om du kontaktar Bokus inom 14 dagar från det att du har fått varan levererad.

Avbeställning vid betalning med kontokort

Om du avbeställer en vara som är beställd mot kontokortsbetalning så debiteras aldrig värdet för varan från ditt kontokort. Reservationen på beloppet släpps istället, och det blir tillgänglig igen på ditt konto inom några dagar.

Retur

Om du vill returnera en vara från en korrekt leverans måste du meddela kundtjänst på kundservice@bokus.com om du är privatkund, inom 14 dagar räknat från det datum du mottog dina beställda varor.

Uppge ordernummer, fakturanummer och vilken bok eller böcker det gäller. Skicka inget utan att först ha varit i kontakt med oss - du behöver aktuell returadress och ett returnummer som ska bifogas i paketet.

En förutsättning för att returen ska godkännas är att böckerna är oanvända och inte är skadade. Om returen godkänns får du tillbaka det belopp du betalat för ordern (inkl ev fraktavgift). Du behöver själv stå för returportot enligt Postens portotabell.

Kunder utanför Sverige betalar returporto enligt gällande tariff hos Posten i respektive land.

Vi återbetalar/eller makulerar värdet för varan så snart den har kommit in i retur till oss.

Läs mer om ångerrätt i våra Avtalsvillkor.

Reklamation

Vid alla typer av reklamationer, t ex skadad vara eller saknad vara i leveransen, ber vi dig kontakta vår kundtjänst på kundservice@bokus.com om du är privatkund. Ange ordernummer, fakturanummer och titel samt förklara problemet, så kan vi lättare hjälpa dig. Skicka inget utan att först ha varit i kontakt med oss - du behöver en korrekt returadress och ett returnummer för att reklamation ska kunna genomföras.

Outlösta paket

Om ett paket inte hämtas ut, eller om en försändelse kommer i retur på grund av att Bokus fått en felaktig adress, tar vi ut 149 kr som kompensation för frakt och omkostnader. Vid retur från utlandet betalar kunden alla fraktkostnader för försändelsen samt 149 kr (SEK), som kompensation för hantering och omkostnader.

tips inför studentstarten
Bokus kundservice på Facebook
Bokus kundservice på twitter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exempel
Bli medlem nu!
Trygg e-handel