Du är här: Start / Kundservice / Betalning

Betalning

Hos Bokus kan du välja att betala med faktura, kontokort eller delbetalning. Det går också att använda presentkort eller tillgodohavande på ditt Bokuskonto.

Faktura

I samarbete med arvato Finance ger Bokus dig möjligheten att betala mot faktura. Fakturan skickas tillsammans med försändelsen. Betalningsvillkor är 14 dagar från det att försändelsen skickas från oss. Ingen avgift tillkommer vid fakturabetalning.

Villkor

För att betala mot faktura måste du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs. Du behöver också ange ditt personnummer som en kunduppgift på användarkontot eller i snabbkassan.

Försenad betalning

Vid försenad betalning debiteras kund dröjsmålsränta på 2% per månad från fakturans förfallodag. Vid påminnelse debiteras lagstadgad avgift om för närvarande sextio (60) kronor. Bokus förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso, varvid lagstadgad inkassoavgift på för närvarande 180 kr tillkommer.

Var hittar jag min faktura?

Du kan se dina fakturor på arvatos webbplats. Du kan också se viss order- och fakturainformation på Mina sidor hos Bokus (om du har ett Bokus-konto).

Handla nu - betala om 60 dagar

Just nu erbjuder vi betalsättet "Handla nu, betala sen" när du handlar för över 300 kr. I övrigt gäller samma villkor som för betalsättet Faktura. Erbjudandet gäller under en begränsad period t.o.m. 30 september och går då att välja i kassan.

Fakturafrågor

Om du har frågor kring din faktura, kontakta alltid arvato kundservice, faktura.se@arvato.com eller tel 0340-59 61 07.

Kontokort

Bokus accepterar för närvarande korttyperna Visa, MasterCard/Eurocard och American Express.

När du bekräftar din beställning så reserveras beloppet på ditt kontokort. En reservation är ingen debitering, utan pengarna dras från ditt konto först när din beställning är färdigbehandlad. Om en vara avbeställs eller inte kan levereras så kommer vi inte att ta betalt för den. Beloppet för den uteblivna varan släpps då tillbaka till ditt kontokort, och vi debiterar endast summan för de varor som skickats.

Observera att det reserverade beloppet kan vara otillgängligt fram till det att beställningen är färdigbehandlad, men aldrig mer än 5 bankdagar. Därför kan det ibland hända att reservationen släpps innan beställningen är färdigbehandlad. Om det inträffar så dras beloppet när beställningen är färdigbehandlad, även när det är oreserverat, och det är då kundens ansvar att det finns täckning på kontot. Om ett reserverat belopp inte kan debiteras när beställningen är färdigbehandlad kommer Bokus att istället fakturera beloppet i efterhand.

Felmeddelande vid kortköp

Om det har uppstått ett fel under ditt kortköp så beror det förmodligen på att vi inte får kontakt med din bank pga en tillfällig störning eller på att giltighetstiden för ditt kort har gått ut. Kontrollera att du har fyllt i alla siffror korrekt. Om de stämmer, försök att bekräfta beställningen igen efter en stund. Om problemet finns kvar, kontakta din bank i första hand. Om de inte kan lokalisera problemet är du välkommen att kontakta oss för ytterligare hjälp.

Säkerhet

Bokus använder den senaste säkerhetstekniken för kortbetalningar på nätet. Vid betalning med American Express identifieras korten bl a med en ID-kod och alla köp går igenom en verifieringsprocess. Vid köp med Visa och MasterCard/Eurocard används standarden 3D-secure som säkerställer att endast kortets rättmätige ägare kan genomföra köp över nätet. Inga kortuppgifter lagras hos Bokus utan vi skickar dessa vidare till vår betalpartner DIBS. All korthantering sker krypterat (SSL) hos vår PCI-certifierade säkerhetspartner DIBS, vilket innebär att ingen obehörig kan se de uppgifter du lämnar om ditt kort. Här kan du läsa mer om DIBS .

Delbetalning

I samarbete med arvato Finance AB ger Bokus dig möjligheten att delbetala din faktura. Du bestämmer själv hur mycket du vill betala varje månad (fr om 50 kr/mån), och kan när som helst utan extra kostnad välja att avsluta din delbetalning genom att betala in hela det resterande beloppet.

För att få delbetala mot faktura måste du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige, samt godkännas i den kreditprövning som genomförs. Du behöver då ange ditt personnummer som en kunduppgift på användarkontot eller i snabbkassan.

Enkelt och överskådligt

När du handlar för mer än 200 kr och väljer faktura- eller delbetalning får du hem en faktura där erbjudandet om delbetalning framgår.

Du väljer själv om du vill starta ett konto genom att godkänna villkor för delbetalning samt att betala in "lägsta belopp att betala" som framgår på fakturan. Därefter får du löpande månadsavier som också samlar upp dina eventuella ytterligare inköp i butiken varje månad. En aviavgift på 29 kr tillkommer och räntan är för närvarande 19,5%.

OBS: Om din leverans skickas i flera försändelser kan det hända att någon faktura blir mindre än lägstabeloppet på 200 kr, och den går då inte att delbetala. Om detta skulle hända kan du kontakta arvato Finance på telefon 0340-59 61 07 och be om en ny sammanslagen faktura.

Betala i din egen takt

Ditt lägsta belopp att betala varje månad framgår av avin, och baseras på ditt utestående saldo. Den enda gång ditt lägsta belopp att betala ökar är om du handlar mer på delbetalning.

Lägsta belopp att betala

Betalningsfria månader

Du kan använda två avbetalningsfria månader per år. För att använda betalningsfri månad måste du kontakta arvatos kundtjänst senast två veckor innan din betalning skall vara arvato Finance AB tillhanda.

Effektiv ränta

Effektiv ränta vid ett köp om 1 000 kr som avbetalas under 6 månader blir 178,80%. Det totala belopp Du skall betala blir 1 303 kr.

Effektiv ränta vid ett köp om 3000 kr som avbetalas under 12 månader blir 52,66%. Det totala belopp Du skall betala blir 3 721 kr.

Effektiv ränta vid ett köp om 5 000 kr som avbetalas under 12 månader blir 39,33%. Det totala belopp Du skall betala blir 5 939 kr.

Frågor kring delbetalning

Om du har frågor kring delbetalning eller konto hos arvato Finance, kontakta arvato kundservice, faktura.se@arvato.com eller tel 0340-59 61 07.

Arvatos fullständiga kontovillkor för delbetalning

Europeiska konsumentinformationsblanketten

MedMera

Unika medlemserbjudanden

Som MedMera-medlem får du unika MedMera-erbjudanden på bokus.com varje månad.

För att utnyttja MedMera-erbjudanden på bokus.com behöver du:

  • Registrera ditt MedMera ID-nummer (7 siffror) i dina kunduppgifter på Bokus. (Om du tidigare har angett ditt MedMera-kortnummer så har det konverterats till ID-nummer automatiskt.) Observera att företagskunder inte kan registrera sig som MedMera-medlemmar.

Observera att företagskunder inte kan registrera sig som MedMera-medlemmar.


Presentkort

Köpa presentkort

Vi säljer presentkort i valörer mellan 100 och 500 kr. Presentkorten kan skickas via sms eller e-post till personen som du vill ge bort det till. Du kan också välja att skriva ut presentkortet på din egen skrivare. I samtliga fall går det att bifoga en personlig hälsning. Mottagaren använder presentkortet genom att ange koden i kassan nästa gång han eller hon lägger en beställning. Här hittar du våra presentkort. Följ anvisningarna och avsluta med "Bekräfta köp" så är beställningen klar!

Betala med ett presentkort

Om du har fått ett Bokus-presentkort så betalar du med det i kassan. Du klickar på länken "Använd presentkort" och anger presentkortets kod, och klickar på "Spara" bredvid koden. Därefter klickar du på "Fortsätt" och kommer tillbaka till kassan. Du ser då att beloppet har dragits av från din beställning.

Om du handlar för ett belopp som överstiger presentkortets värde så får du välja om resterande belopp ska faktureras eller betalas direkt med kontokort. Om du beställer för ett belopp som understiger presentkortets värde, rekommenderar vi att du gör detta genom ett användarkonto, eftersom det kvarvarande beloppet då automatiskt förs in som ett tillgodo på ditt användarkonto och dras av på nästa beställning (du ser detta under Tillgodon på Mina sidor). Om du lägger beställningen genom vår snabbkassa kan ett överskjutande belopp inte återbetalas, eller tillgodoräknas på andra beställningar.

Kampanjkoder

Eventuella kampanjkoder registrerar du framme i kassan (i högerspalten finns länken Ange kampanjkod). Kontrollera att du har fått den rabatt du hade tänkt dig. Därefter bekräftar du beställningen.

Kreditgräns

Kreditgränsen är 5000 kronor för privatkunder, dvs du kan inte handla för mer på en enskild order. Om din beställning överstiger kreditgränsen kan du kontakta kundtjänst för att få den höjd inför din beställning. Glöm då inte att bifoga ditt person-/organisationsnummer, samt att uppge hur mycket du ansöker om att höja beloppet med.

Moms

Privatkunder inom Sverige och övriga EU-länder debiteras alltid svensk moms. Privatkunder utanför EU debiteras aldrig svensk moms.

tips inför studentstarten
Gilla oss på Facebook

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exempel
Trygg e-handel