Du är här: Start / Kundservice / Betalning

Betalning

Hos Bokus kan du välja att betala med faktura, kontokort eller delbetalning. Det går också att använda presentkort eller tillgodohavande på ditt Bokuskonto.

Faktura

I samarbete med arvato Finance AB finns möjlighet att betala mot faktura. Fakturan skickas tillsammans med försändelsen om du inte valt annan mottagare av paketet eller separat fakturaadress. Betalningsvillkor är 14 dagar från det att försändelsen skickas från oss. Ingen avgift tillkommer vid fakturabetalning.

Villkor

För att betala mot faktura måste du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Du behöver också ange ditt personnummer som en kunduppgift på användarkontot eller i snabbkassan. Bokus reserverar sig rätten att neka köp eller leverans och ompröva köparens kreditvärdighet.

Försenad betalning

Vid försenad betalning skickar arvato Finance en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om, för närvarande, 60 kr tillkommer. Dröjsmålsränta om 2 % per månad från fakturans förfallodag debiteras vid påminnelse. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 180 kr tillkommer.

Personuppgifter

arvato Finance behandlar beställarens personuppgifter i enlighet med Personuppgiftslagen. Uppgifter insamlas och behandlas i syfte att slutföra den aktuella beställningen, identifiera beställaren, genomföra kreditkontroll samt för statistiska syften. Genom att välja betalning genom arvato Finance ger beställaren arvato Finance rätt att via externa och interna databaser genomföra identifikations- och kreditkontroll.

Var hittar jag min faktura?

Du kan se dina fakturor på arvatos webbplats. Du kan också se viss order- och fakturainformation på Mina sidor hos Bokus (om du har ett Bokus-konto).

Fakturafrågor

Om du har frågor kring din faktura, kontakta alltid arvato kundservice, faktura.se@arvato.com eller tel 0340-59 61 07.

Kontokort

Bokus accepterar för närvarande korttyperna Visa, MasterCard/Eurocard och American Express.

Reservation

När du bekräftar din beställning så reserveras beloppet på ditt kontokort. En reservation är ingen debitering, utan pengarna dras från ditt konto först när din beställning är färdigbehandlad. Om en vara avbeställs eller inte kan levereras så kommer vi inte att ta betalt för den. Beloppet för den uteblivna varan släpps då tillbaka till ditt kontokort, och vi debiterar endast summan för de varor som skickats.

Observera att det reserverade beloppet kan vara otillgängligt fram till det att beställningen är färdigbehandlad, men aldrig mer än 5 bankdagar. Därför kan det ibland hända att reservationen släpps innan beställningen är färdigbehandlad. Om det inträffar så dras beloppet när beställningen är färdigbehandlad, även när det är oreserverat, och det är då kundens ansvar att det finns täckning på kontot. Om ett reserverat belopp inte kan debiteras när beställningen är färdigbehandlad kommer Bokus att istället fakturera beloppet i efterhand.

Felmeddelande vid kortköp

Om det har uppstått ett fel under ditt kortköp så beror det förmodligen på att vi inte får kontakt med din bank pga en tillfällig störning eller på att giltighetstiden för ditt kort har gått ut. Kontrollera att du har fyllt i alla siffror korrekt. Om de stämmer, försök att bekräfta beställningen igen efter en stund. Om problemet finns kvar, kontakta din bank i första hand. Om de inte kan lokalisera problemet är du välkommen att kontakta oss för ytterligare hjälp.

Säkerhet

Bokus använder den senaste säkerhetstekniken för kortbetalningar på nätet. Vid betalning med American Express identifieras korten bl a med en ID-kod och alla köp går igenom en verifieringsprocess. Vid köp med Visa och MasterCard/Eurocard används standarden 3D-secure som säkerställer att endast kortets rättmätige ägare kan genomföra köp över nätet. Inga kortuppgifter lagras hos Bokus utan vi skickar dessa vidare till vår betalpartner DIBS. All korthantering sker krypterat (SSL) hos vår PCI-certifierade säkerhetspartner DIBS, vilket innebär att ingen obehörig kan se de uppgifter du lämnar om ditt kort. Här kan du läsa mer om DIBS .

Delbetalning

Genom arvato Finance ges du möjlighet att dela upp din betalning. Vid köp om minst 200 kr kan du välja att delbetala din faktura. Du bestämmer själv hur mycket du vill betala per månad, men det finns ett minimumbelopp som baseras på det totala kvarstående beloppet på ditt konto. Det beloppet framgår av kontoavin och på www.fakturainfo.se.

Ansökan

För att starta ett delbetalningskonto behöver du göra en ansökan om kredit samt godkänna kontovillkoren. Valde du "Delbetalning" i kassan får du ett mejl från arvato Finance med länk till ansökan. Du kan också direkt gå in på www.fakturainfo.se, där du finner all information.

Vid befintligt konto

Har du ett delbetalningskonto hos arvato Finance kan du vid varje köp över 200 kr välja att delbetala din faktura. Du klickar på "Delbetalning" i kassan och fakturan förs därefter över till ditt delbetalningskonto. Du hittar all information om ditt delbetalningskonto på www.fakturainfo.se

Försenad betalning

Vid försenad betalning debiteras dröjsmålsränta om 1,63% på månadsbasis från fakturans förfallodag. Vid påminnelse debiteras lagstadgad avgift om för närvarande 60 kr samt en förseningsavgift om 80 kr.

Avgifter

Nedan avgifter gäller för delbetalningskonto hos arvato Finance.

Om du till exempel handlar för 2000 kr och delar upp betalningen på 12 månader kommer din effektiva årsränta att uppgå till 61,13 %. Det totala beloppet att betala blir i detta exempel 2 565 kr.

Fullständiga villkor

Klicka här för fullständiga villkor.

Logga in på www.fakturainfo.se för att se på dina betalningsalternativ.

Personuppgifter

arvato Finance behandlar beställarens personuppgifter i enlighet med Personuppgiftslagen. Uppgifter insamlas och behandlas i syfte att slutföra den aktuella beställningen, identifiera beställaren, genomföra kreditkontroll samt för statistiska syften. Genom att välja betalning genom arvato Finance ger beställaren arvato Finance rätt att via externa och interna databaser genomföra identifikations- och kreditkontroll.

Frågor om delbetalning eller kredit

För information och frågor rörande delbetalning, kreditgränser eller om du anser att du blivit felaktigt nekad kredit, kontaktar du arvato Finance. Telefon 0340-59 61 07 eller faktura.se@arvato.com.

Bokus reserverar sig rätten att neka köp eller leverans och ompröva köparens kreditvärdighet.

MedMera

Unika medlemserbjudanden

Som MedMera-medlem får du unika MedMera-erbjudanden på bokus.com varje månad.

För att utnyttja MedMera-erbjudanden på bokus.com behöver du:

  • Registrera ditt MedMera ID-nummer (7 siffror) i dina kunduppgifter på Bokus. (Om du tidigare har angett ditt MedMera-kortnummer så har det konverterats till ID-nummer automatiskt.) Observera att företagskunder inte kan registrera sig som MedMera-medlemmar.

Observera att företagskunder inte kan registrera sig som MedMera-medlemmar.


Presentkort

Köpa presentkort

Vi säljer presentkort i valörer mellan 100 och 500 kr. Presentkorten kan skickas via sms eller e-post till personen som du vill ge bort det till. Du kan också välja att skriva ut presentkortet på din egen skrivare. I samtliga fall går det att bifoga en personlig hälsning. Mottagaren använder presentkortet genom att ange koden i kassan nästa gång han eller hon lägger en beställning. Här hittar du våra presentkort. Följ anvisningarna och avsluta med "Bekräfta köp" så är beställningen klar!

Betala med ett presentkort

Om du har fått ett Bokus-presentkort så betalar du med det i kassan. Du klickar på länken "Använd presentkort" och anger presentkortets kod, och klickar på "Spara" bredvid koden. Därefter klickar du på "Fortsätt" och kommer tillbaka till kassan. Du ser då att beloppet har dragits av från din beställning.

Om du handlar för ett belopp som överstiger presentkortets värde så får du välja om resterande belopp ska faktureras eller betalas direkt med kontokort. Om du beställer för ett belopp som understiger presentkortets värde, rekommenderar vi att du gör detta genom ett användarkonto, eftersom det kvarvarande beloppet då automatiskt förs in som ett tillgodo på ditt användarkonto och dras av på nästa beställning (du ser detta under Tillgodon på Mina sidor). Om du lägger beställningen genom vår snabbkassa kan ett överskjutande belopp inte återbetalas, eller tillgodoräknas på andra beställningar.

Kampanjkoder

Eventuella kampanjkoder registrerar du framme i kassan (i högerspalten finns länken Ange kampanjkod). Kontrollera att du har fått den rabatt du hade tänkt dig. Därefter bekräftar du beställningen.

Kreditgräns

Kreditgränsen är 5000 kronor för privatkunder, dvs du kan inte handla för mer på en enskild order. Om din beställning överstiger kreditgränsen kan du kontakta kundtjänst för att få den höjd inför din beställning. Glöm då inte att bifoga ditt person-/organisationsnummer, samt att uppge hur mycket du ansöker om att höja beloppet med.

Moms

Privatkunder inom Sverige och övriga EU-länder debiteras alltid svensk moms. Privatkunder utanför EU debiteras aldrig svensk moms.

tips inför studentstarten
Gilla oss på Facebook

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exempel
Trygg e-handel