Du är här: Start / Kundservice / Frakt & leverans

Frakt & leverans

Hur lång är leveranstiden på min beställning?

Leveranstiden för din bok påverkas dels av den tid som anges som "Skickas inom X vardagar" enligt din beställningsinformation och dels ditt val av fraktalternativ.

Exempel: Boken du beställer står som "Skickas inom 1-2 vardagar" och du väljer fraktalternativet "Fri frakt" som tar 3 vardagar. Den totala leveranstiden är 4 eller 5 vardagar.

Har du beställt flera böcker packar vi hela din order när allt är på vårt lager. Det betyder att det är den bok i din beställning som har den längsta leveranstiden som styr när din order levereras.
Klimatkompenserar Bokus?
Ja, alla frakter klimatkompenseras

Läs mer om samarbetet med Vi-skogen här.
Vi-skogen

Vilka leveranssätt finns till privatkunder?

I kassan kan du som privatkund välja något av följande leveranssätt:

Snabb frakt, 25 kr, levereras på 1 dag om det går ner i din brevlåda.
Skickas med Posten om vikten är under 1,4 kg.
Skickas med Schenker om vikten är över 1,4 kg.
OBS! Undantag finns för vissa orter (postnummerområde 62 samt 89-98) och en del skärgårdsområden där leveranstiden förlängs och utdelning sker inom 3 vardagar.

Fri frakt, 0 kr vid beställning på minst 99 kr, i annat fall 10 kr.
Levereras normalt 3 vardagar efter att paketet skickats från oss. Skickas med Posten eller Bring beroende på postnummer - se ifall du bor i ett Bring-område här

Skickas med Posten om vikten är under 0,9 kg
Skickas med Schenker om det väger över 0,9 kg och böckerna levereras till ditt närmsta utlämningsställe.
Skickas med Bring om vikten är under 2 kg och du bor i ett Bring-område

OBS! Vid leveranser utanför Sverige tar vi ut en fraktavgift baserad på svenska Postens avgifter. För ungefärliga frakttider till olika länder, se Postens informationssida.

Hur kan jag spåra mitt paket?

Du kan spåra din beställning under Mina sidor / Beställningar om du är inloggad.

Beställde du utan att logga in (via snabbkassan) kan du hitta en länk till spårning i ditt leveransbesked.

Har du ditt försändelse-id kan du spåra din beställning nedan:

Posten - Privatpost eller Företagspost

Schenker

Bring

OBS! Om böckerna skickas med posten är de enbart spårbara från att de lämnat vårt lager och fram tills att de anländer vid Postens sorterings terminal. Tyvärr erbjuder inte Posten spårbarhet hela vägen fram till brevlådan Alternativt kan du kontakta kundservice via vårt kontaktformulär så hjälper vi dig.

Varför har min beställning inte kommit ännu?

Om en bok blir försenad får du ett meddelande av oss via e-post.

Om du har beställt flera böcker och en av dessa är försenad, delar vi på leveransen till dig för att du ska slippa vänta.

Självklart kostar inte det dig något extra.

Om en bok är helt slut hos både oss och leverantören får du ett meddelande av oss per e-post.

Har du beställt flera böcker med olika "skickas inom" tider så skickas din order direkt när alla böckerna kommit till vårt lager.

Kan jag slå samman mina beställningar så att de skickas tillsammans i ett paket?
Vi har dessvärre inte möjlighet att slå samman flera beställningar manuellt.
Däremot sammanpackar vi och skickar ut dem tillsammans om olika beställningar inkommer till vår logistikcentral samtidigt.

Varför kan jag inte spåra mitt utrikespaket?

Utrikespaket som skickas med posten går inte att spåra eftersom posten erbjuder inte denna tjänst idag.

Kontakta kundservice via vårt kontaktformulär så hjälper vi dig.

Företagskund?

Paketet skickas med Posten om vikten är under 1,4 kg

Paketet skickas med Schenker om det väger över 1,4 kg

Paketen körs ut till angiven gatuadress vardagar mellan kl 7-16, då behöver någon vara på plats för att ta emot paketet.

Du får mail dagen innan leverans.

Är ingen på plats vid leveransen hämtas paketet vid angivet utlämningsställe.

Paket till Kommun, Universitet, Stat och Landsting skickar vi med Schenker.

Fraktavgiften för företagskunder är 29 kr. I kassan kan du välja att dela upp beställningen. I så fall tillkommer en fraktavgift för varje paket. Fraktavgift för ordern visas i kassan vid beställningstillfället

Vad betyder?

Tillfälligt slut
Om en bok är markerad som "tillfälligt slut" så är den slut hos våra leverantörer. Vi får oftast inte besked om när boken åter kommer in i deras lager, men du kan lägga en bevakning på boken genom att klicka på "Bevaka" bredvid boken, så skickar vi ett mail till dig så fort vi får information om att den finns tillgänglig igen. Du kan se alla dina bevakningar på sidan Bevakningslista under Mina sidor.

Ej utkommen
Du kan också på samma sätt bevaka en bok som inte har kommit ut ännu. Vi skickar då ett mejl till dig så fort den går att beställa.

Uppgiven
Om vi inte kan leverera en beställd bok till dig, då den inte finns tillgänglig hos vår leverantör, så stryks titeln alltid automatiskt från ordern, och vi meddelar dig detta via e-post. Boken restnoteras inte, dvs vi kan inte spara en beställning till senare. Detta betyder att du själv måste beställa om boken ifall du vill köpa den om den skulle bli tillgänglig igen.

Förbokade böcker
Vi anger en beräknad leveranstid för boken i din orderbekräftelse. Observera att om du samtidigt beställer andra böcker som finns i lager så skickas dessa först när den förhandsbeställda boken finns tillgänglig och därför rekommenderar vi att du lägger en separat beställning för dessa böcker.

Kan jag beställa böcker till utlandet?

Vill du skicka böcker från Bokus till ett annat land? Titta i listan här nedanför. Vi levererar för närvarande till 35 länder:

Australien * Belgien * Cypern * Estland * Finland (inkl. Åland) * Frankrike * Färöarna * Grekland * Irland * Island * Italien * Japan * Kanada * Lettland * Litauen * Luxemburg * Malta * Monaco * Nederländerna * Norge * Nya Zeeland * Polen * Portugal * Schweiz * Slovakien * Slovenien * Spanien (inkl. Kanarieöarna) * Storbritannien * Sverige * Sydkorea * Tjeckien * Tyskland * Ungern * Österrike

tips inför studentstarten
Bokus kundservice på Facebook
Bokus kundservice på twitter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exempel
Trygg e-handel