Du kan välja att betala med kontokort eller faktura. Din faktura hanteras av vår fakturapartner Arvato Finance, som också erbjuder dig att dela upp din betalning via ett delbetalningskonto. Det går även bra att använda Bokus presentkort eller om du har ett tillgodohavande på ditt användarkonto. 

Betalningsvillkor för företag och offentlig verksamhet  

Kontokort

Du kan betala med bank- eller kreditkort och vi accepterar Visa, MasterCard/Eurocard och American Express. Vid beställningen reserveras beloppet på ditt konto och dras först då böckerna lämnar vårt lager. Du ansvarar själv för att se till att köpet har täckning vid betalningsdagen. Om en bok inte kan levereras eller avbeställs innan vi packat din beställning, släpps reservationen på det beloppet. Vid retur återförs beloppet till ditt konto så snart böckerna återkommit till vårt lager. 

Vid köp från utlandet kan du endast betala med kontokort.

Säkerhet vid kortbetalning

All korthantering sker krypterat (SSL) hos vår PCI-certifierade betalningsleverantör DIBS Payment Services. Det innebär att ingen obehörig kan se de uppgifter du lämnar om ditt kort. Här kan du läsa mer om DIBS

Vid köp med Visa och MasterCard/Eurocard används standarden 3D-secure som säkerställer att endast kortets rättmätige ägare kan genomföra köp över nätet.

Vid betalning med American Express identifieras korten CID kod och alla köp går igenom en verifieringsprocess. Inga kortuppgifter lagras hos Bokus utan vi skickar dessa vidare till DIBS.

Faktura

Tillsammans med arvato Finance AB erbjuder vi dig att utan extra avgifter att betala med faktura.

Vid frågor om din faktura, delbetalning, påminnelse eller inkasso är du alltid välkommen att kontakta Arvatos kundservice via faktura.se@arvato.com eller telefon 0340-59 61 07.

Villkor

Du måste ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige. Vid köpet genomförs sedan en kreditprövning och därför behöver du fylla i ditt personnummer vid beställningen eller på ditt användarkonto.

Bokus reserverar sig rätten att neka köp eller leverans och ompröva köparens kreditvärdighet.

Fakturan kommer tillsammans med dina böcker!

Om du inte väljer att skicka böckerna till en annan mottagare eller en separat fakturaadress så ligger alltid fakturan med bland dina böcker.

Du kan se alla dina fakturor på Arvatos webbplats

Handlar du från ett användarkonto hittar du också information om dina beställningar på Mina sidor

Betalningstid - 14 dagar

Betalningsvillkoret är 14 dagar från det att böckerna skickas från oss. Sista betalningsdag står angivet på din faktura.

Kontakta alltid Arvato om du märker att du blir sen med betalningen!

Försenad betalning och inkasso

Blir du sen med din betalning skickar arvato en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om, för närvarande, 60 kr tillkommer. Dröjsmålsränta om 2 % per månad från fakturans förfallodag debiteras vid påminnelse. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso och då tillkommer lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 180 kr tillkommer.

Personuppgifter

Arvato behandlar beställarens personuppgifter i enlighet med Personuppgiftslagen. Uppgifter insamlas och behandlas i syfte att slutföra den aktuella beställningen, identifiera beställaren, genomföra kreditkontroll samt för statistiska syften. Genom att välja betalning genom Arvato ger beställaren Arvato rätt att via externa och interna databaser genomföra identifikations- och kreditkontroll.

Studentfaktura - betala inom 60 dagar!

Just nu erbjuder vi betalsättet "Studentfaktura" när du som är student handlar för över 300 kr. Det innebär att du som student får förlängd betaltid och kan betala inom 60 dagar i stället för 14 dagar. I övrigt gäller samma villkor som för betalsättet Faktura. Erbjudandet gäller under en begränsad period t.o.m. 30 september 2016 och går då att välja i kassan.

Delbetalning

Genom Arvato ges du möjlighet att dela upp din betalning. Vid köp om minst 200 kr kan du välja att delbetala din faktura. Du bestämmer själv hur mycket du vill betala per månad, men det finns ett minimumbelopp som baseras på det totala kvarstående beloppet på ditt konto. Det beloppet framgår av kontoavin och på www.fakturainfo.se.

Ansökan

För att starta ett delbetalningskonto behöver du göra en ansökan om kredit samt godkänna kontovillkoren. Valde du "Delbetalning" i kassan får du ett mejl från Arvato med länk till ansökan. Du kan också direkt gå in på www.fakturainfo.se, där du finner all information.

Vid befintligt konto

Har du ett delbetalningskonto hos Arvato kan du vid varje köp över 200 kr välja att delbetala din faktura. Du klickar på "Delbetalning" i kassan och fakturan förs därefter över till ditt delbetalningskonto. Du hittar all information om ditt delbetalningskonto på www.fakturainfo.se

Försenad betalning

Vid försenad betalning debiteras dröjsmålsränta om 1,63% på månadsbasis från fakturans förfallodag. Vid påminnelse debiteras lagstadgad avgift om för närvarande 60 kr samt en förseningsavgift om 80 kr.

Avgifter

Nedan avgifter gäller för delbetalningskonto hos Arvato.

Aviavgift:
29 SEK
Påminnelseavgift:
60 SEK
Förseningsavgift:
80 SEK
Månatlig kreditränta:
1,63%

Om du till exempel handlar för 2000 kr och delar upp betalningen på 12 månader kommer din effektiva årsränta att uppgå till 61,13 %. Det totala beloppet att betala blir i detta exempel 2 565 kr.

Fullständiga villkor

Klicka här för fullständiga villkor.

Logga in på www.fakturainfo.se för att se på dina betalningsalternativ.

Personuppgifter

Arvato behandlar beställarens personuppgifter i enlighet med Personuppgiftslagen. Uppgifter insamlas och behandlas i syfte att slutföra den aktuella beställningen, identifiera beställaren, genomföra kreditkontroll samt för statistiska syften. Genom att välja betalning genom Arvato ger beställaren Arvato rätt att via externa och interna databaser genomföra identifikations- och kreditkontroll.

Frågor om delbetalning eller kredit

För information och frågor rörande delbetalning, kreditgränser eller om du anser att du blivit felaktigt nekad kredit, kontaktar du Arvato. Telefon 0340-59 61 07 eller faktura.se@arvato.com.

Bokus reserverar sig rätten att neka köp eller leverans och ompröva köparens kreditvärdighet.

Betala med presentkort

För att betala med ditt presentkort klickar på länken "Använd presentkort", anger presentkortets kod och sedan "Spara". Därefter klickar du på "Fortsätt" och kommer tillbaka till kassan. Du ser då att beloppet har dragits av från din beställning.

Om presentkortet inte täcker hela beloppet

Om du handlar för ett belopp som överstiger presentkortets värde så får du välja om resterande belopp ska faktureras eller betalas direkt med kontokort.

Skapa ett användarkonto om inte hela beloppet används!

Om du beställer för ett belopp som understiger presentkortets värde, rekommenderar vi att du gör detta genom ett användarkonto. Då sparas det kvarvarande beloppet som ett tillgodo på ditt användarkonto och dras av på nästa beställning. (Syns under "Tillgodon" på Mina sidor).

Om du lägger beställningen genom vår snabbkassa kan ett överskjutande belopp inte återbetalas, eller tillgodoräknas på kommande beställningar.

Använd kampanjkod

Har du en kampanjkod registrerar du den i kassan genom att klicka på "Ange kampanjkod". Fyll i din kampanjkod och spara sedan. Kontrollera att du har fått den rabatt du hade tänkt dig. Därefter bekräftar du beställningen.

Ta del av MedMera-erbjudanden

Som MedMera-medlem får du unika MedMera-erbjudanden på bokus.com varje månad och för att ta del av dessa måste vi veta att du är medlem. Kryssa för att du är MedMera-medlem i kassan samt ange ditt MedMera ID-nummer (7 siffror).

Moms

Privatkunder inom Sverige och övriga EU-länder debiteras alltid svensk moms. Privatkunder utanför EU debiteras aldrig svensk moms.

Betalningsvillkor för företag och offentlig verksamhet